REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

 Penktadienio vakarą rekordinė sniego audra Nemo ruošiasi smogti visai Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) šiaurės rytų pakrantei. Ji jau priartėjo prie Naujosios Anglijos. Tuo tarpu, buvo atšaukta tūkstančia skrydžių, o žmonės kamuojantis nerimas, primena nuotaikas, belaukiant audros Sandy. Prieš audrą uždarytas ir Bostono metro.

REKLAMA
REKLAMA

Žmonės įspėti nebūti keliuose, pasirūpinti maisto ir vandens atsargomis. Audra gali turėti įtakos 25 milijonams regiono gyventojų. Meteorologų teigimu, audra gali būti didžiausia per dešimtmetį Naujosios Anglijos pakrantėje, žiniasklaidą ją pakrikštijo „istorine“.

REKLAMA

Sinoptikų prognozės buvo labiausiai negailestingos būtent Bostonui. Sniego audra šį miestą ėmė siaubti penktadienį 17 val. vietos laiku (vidurnaktį Lietuvos laiku). Per naktį čia turėtų iškristi daugiau nei 0,6 m sniego. Kai kur sniego paklotė sustorės daugiau nei metru. Manoma, kad audra tęsis apie parą.

Masačiusetso valstijos valdžios reikalavimu, po 16 val. (penktadienį, vietos laiku) keliuose draudžiama važinėti sunkvežimiams ir lengviesiems automobiliams, išskyrus gelbėjimo tarnybas.

REKLAMA
REKLAMA

. Visi lėktuvų reisai dėl audros Nemo atšaukti ir Niujorke. Iš viso J.Kennedy bei artimiausiuose Newarko (Naujasis Džersis) bei LaGuardia oro uostuose atšaukta per 2500 skrydžių. Taip pat atšaukiami reisai ir Čikagos bei Vašingtono oro uostuose. Iš viso sutriko 60-ties oro uostų darbas.  

Dėl sniego audros "Nemo" ("Nemo"), šėlstančios JAV šiaurės rytinėje pakrantėje, Niujorko, Masačiusetso, Konektikuto, Meino ir Rod Ailando valstijų gubernatoriai paskelbė nepaprastąją padėtį savo valstijose. Apie tai šeštadienį informuoja "Reuters". Šiose valstijose laikinai uždraustas automobilių eismas, gyventojams patariama neišeiti iš namų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip skelbia CNN, be elektros jau liko apie 500 tūkst. žmonių. Daugelis regiono oro uostų, kaip jau skelbta anksčiau, uždaryti. Jau atšaukta 5 tūkst. skrydžių. Kai kuriose valstijose dar penktadienį buvo atšauktos pamokos mokyklose.

Snygis JAV šiaurės rytuose prasidėjo vasario 8 d. ryte ir toliau stiprėja. Prognozuojama, kad "Nemo" gali tapti viena iš dešimties galingiausių sniego audrų per visą JAV istoriją ir didžiausia per 35-erius metus.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų