REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Nors ketvirtadienio vakarą stipriausioje miesto lygoje įvyko dvi rungtynės, kuriose nugalėtojas buvo aiškus jau dvikovos pusiaukelėje, tačiau įdomybių vakar tikrai netrūko. Principiniame dviejų universitetų derbyje VGTU palaužė „Medea-VU“ ekipą, o kiek vėliau vykusiose rungtynėse „Brazylija-Ego Forte“ komanda, su pagaliau debiutavusiu Ramūnu Šiškausku, pademonstravo neįtikėtiną taiklumą ir be didesnio vargo nušlavė „Oro navigacijos“ atstovus.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiuojasi komanda

Ketvirtadienio vakarą VGTU sporto salėje susibūrė beveik visas Saulėtekyje gyvenantis ir krepšiniu besidomintis akademinis jaunimas. Proga tikrai buvo verta dėmesio, nes miesto pirmenybėse pirmą kartą ginklus surėmė dvi amžinos varžovės – VGTU (14–0) ir „Medea-VU“ (12–5) ekipos. Nors daugelis laukė intrigos ir atkaklios kovos, tačiau to nebuvo. Aikštės šeimininkai puikiai išnaudojo savo energiją bei potencialą, o traumų ir ligų išretinta VU rinktinė galėjo tik garbingai priešintis turnyrinės lentelės viršuje esantiems kolegoms.

REKLAMA

Svečiai galingai pradėjo rungtynes ir sužaidus kelias minutes pirmavo 7:0, tačiau vėliau Gintaro Šerkšno treniruojami VGTU atstovai atsakė tuo pačiu, išlygino rezultatą, o pirmojo kėlinuke pabaigoje jau buvo priekyje. Po trumpos pertraukėlės „Medea-VU“ ekipa dar bandė kibti varžovams į atlapus, tačiau aikštės šeimininkai nė nemanė mažinti apsukų, per keletą minučių susikrovė įtikinamą pranašumą, o įpusėjus dvikovai jau pirmavo rezultatu (34:27).

REKLAMA
REKLAMA

Po didžiosios pertraukos scenarijus nė kiek nesikeitė. Aikštės šeimininkai sulig kiekviena minute vis labiau tolo, tad sužaidus trisdešimt minučių rungtynių nugalėtojas niekam nekėlė abejonių. Lemiamame ketvirtyje VU komanda sugebėjo apkarpyti turėtą deficitą ir garbingai užbaigė principinę akistatą, tačiau didesnės įtakos susitikimo baigčiai tai neturėjo. Galutinis rezultatas – 82:64 aikštės šeimininkų naudai.

„Medea-VU“ strategas Rimantas Kaminskas kalbėjo trumpai: „Šiandien žaidėme su tais žaidėjais, kurie galėjo atvykti, o jų buvo – vos šeši. Kiek galėjome, tiek kovojome, tačiau paskui akivaizdžiai pritrūko jėgų. Nors patyrėme skaudžią nesėkmę, tačiau didžiuojuosi savo komanda. Vyrai šaunuoliai parodė tikrą charakterį ir nenuleido rankų iki pat susitikimo pabaigos“, – trumpą komentarą baigė „Medea-VU“ strategas R.Kaminskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nugalėtojų komandą į pergalę vedė Evaldas Rastenis įmetęs 20 taškų, Ignotas Braziulis pridėjo 16, o Alfredas Lukaševičius į savo sąskaitą įsirašė 13 taškų ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

„Medea-VU“ gretose daugiausiai taškų pelnė be keitimų žaidęs Gabrielius Ramonas surinkęs 23 taškus ir atlikęs 5 rezultatyvius perdavimus, jam neblogai talkino dvigubą dublį atlikęs Benas Steponėnas, pelnęs 15 taškų ir atkovojęs 10 atšokusių kamuolių.

Ilgai lauktas debiutas

Kiek netikėtai intrigos nesulaukta ir antrojoje vakaro akistatoje. Nors čia ginklus surėmė trečioje vietoje žengusi „Brazylijos-Ego Forte“ (12–3) komanda ir ketvirtoje buvusi „Oro navigacija“ (10–6), tačiau dvikovos nugalėtojas buvo aiškus jau prieš didžiąją pertrauką.

REKLAMA

Savo aikštėje žaidę „brazylai“ fantastiškai pradėjo rungtynes – pataikydami kone kiekvieną tolimą metimą ir beveik be klaidų atakuodami iš baudos aikštelės aikštės šeimininkai greitai rinko taškus ir jau pirmajame ketvirtyje įgijo devyniolikos taškų pranašumą (37:18). Nokdauną pačioje rungtynių pradžioje patyrę „navigatoriai“ taip ir nesugebėjo atsitiesti ant kojų, tad po didžiosios pertraukos abiejų komandų sudėtyse jau pasirodė mažiau žaidimo laiko paprastai gaunantys krepšininkai. Nuaidėjus finalinei sirenai aikštės šeimininkai kėlė rankas į viršų švęsdami dar vieną lengvą pergalę rezultatu 101:66.

REKLAMA

Šios rungtynės išsiskyrė dar ir tuo, jog „Brazylijos-Ego Forte“ gretose pagaliau debiutavo ryškiausia A lygos žvaigždė Ramūnas Šiškauskas. Pirmosiose savo rungtynėse krepšininkas žaidė 23 minutes, per kurias sugebėjo pelnyti 17 taškų.

Nugalėtojų komandą į pergalę vedė Tomas Lukoševičius ir Mantas Simonavičius surinkę po 19 taškų, R. Šiškauskas pridėjo 17 taškų.

„Oro navigacijos“ komandoje išsiskyrė Rolandas Skaisgirys ir Virginijus Sirvydis, pelnę po 13 taškų.

Įdomūs faktai:

– Vos šešiese į rungtynes atvykę „Medea-VU“ studentai stengėsi nesibauduoti ir dvikovos metu surinko vos 9 pražangas, tačiau sugebėjo išprovokuoti net 20 (!);

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Pastarąjį kartą „Medea-VU“ ir VGTU dvikova reguliariajame sezone vyko lygiai prieš metus (02 08), tuomet beveik identišku rezultatu laimėjo savo aikštėje žaidę VU studentai;

– „Brazylijos-Ego Forte“ komanda tritaškius metė net 50% taiklumu, tuo tarpu „navigatoriai“ pataikė vos 10% tolimų metimų;

– Lyg to būtų negana „brazylai“ praktiškai be klaidų metė dvitaškius (24/37), o tai yra net 64,9% taiklumu (!);

– Net penki „Brazylijos-Ego Forte“ krepšininkai surinko 10 ar daugiau taškų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų