REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius, reaguodamas į užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus pasisakymus vizito Lenkijoje metu, sako, kad persistengus su „atsiprašymais" pastangos gerinti santykius su kaimynais gali būti sukompromituotos.

REKLAMA
REKLAMA

"Pastangos gerinti santykius su kaimynine Lenkija yra sveikintinos, bet persistengus su „atsiprašymais" tokios pastangos gali būti sukompromituotos, taip pat ir „atsiprašymais" sukurtų nepagrįstų lūkesčių.

REKLAMA

A.Kubiliaus teigimu, L. Linkevičius atsiprašė už socialdemokratus, kurie 2010 m. Seime neparėmė XV Vyriausybės pateikto pavardžių rašymo įstatymo projekto. "Šia proga kyla klausimas, kodėl L. Linkevičius atsiprašė lenkų Vyriausybės, o ne mūsų XV Vyriausybės?" - retoriškai klausia A. Kubilius.

Pasak opozicijos lyderio, taip pat kyla klausimas, ar L. Linkevičius atsiprašė ir už Lietuvos Konstitucinį Teismą, kuris ne mažiau kaip dviejuose Konstitucinio Teismo paskelbtuose Konstitucijos išaiškinimuose yra pasakęs, kad pavardžių rašymo pakeitimas prieštaraus Konstitucijai.

REKLAMA
REKLAMA

„Persistengiant tokiuose svarbiuose reikaluose galų gale lieka tik tokie nesusipratimai, kokie nuskambėjo šiandien, kai Premjeras A. Butkevičius pasiskelbė nurodęs savo pavaldiniams išsiaiškinti, kodėl jis, A. Butkevičius, 2010 metais balsavo prieš pavardžių rašymo įstatymo projektą", - sako buvęs Premjeras A. Kubilius.

Tuo metui iš Lenkijos grįžęs užsienio reikalų ministras L. Linkevičius savo atsiprašymą dėl 2010-aisiais Seimo nepatvirtinto įstatymo, pagal kurį būtų leista asmenvardžius rašyti originalo kalbos rašmenimis, diplomatijos vadovas laiko mandagumo gestu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aš atsiprašiau dėl to atvejo, nes tuo metu, kai buvo priimtas šis įstatymas, Lietuvoje vyko Lenkijos prezidento Lecho Kačynskio (Lech Kaczynski) vizitas, kuris po kelių dienų žuvo lėktuvo avarijoje. Tą sprendimą pavadinčiau nesusipratimu ir puikiai žinau, kad dar iki šiol kaimyninėje valstybėje vykstadiskusijos. Šis Seimo sprendimas laikomas rimtu įžeidimu", - laidoje „Ryto tema" sakė L.Linkevičius.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų