REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sportininkai – žmonės, kurie yra stiprūs ne tik fiziškai, bet ir psichologiškai, dvasiškai. Vidinis tikėjimas savo jėgomis sporto legendoms atnešė ne vieną pergalę, todėl iš sportininkų būtent vidinės stiprybės galėtų pasimokyti visi žmonės.

REKLAMA
REKLAMA

Portalas bleacherreport.com pateikią 10 motyvuojančių ir įkvepiančių sporto legendų citatų.

10. Jackas Dempsey, buvęs JAV boksininkas

1920 m. jis buvo kultinė bokso ikona, nuo 1919 iki 1926 buvo pasaulio sunkiasvorių bokso čempionu. Iš viso kovėsi 83 kovose, 65 laimėjo, iš jų – 51 nokautais. Mirė sulaukęs 87-erių.

REKLAMA

„Čempionas yra tas, kuris pakyla tuomet, kai negali atsikelti.“

9. Pele, buvęs Brazilijos futbolininkas

Vienas geriausių visų laikų futbolininkų su Brazilijos futbolo rinktine laimėjo tris pasaulio čempionatus: 1958 m. Švedijoje, 1962 m. Čilėje ir 1970 m. Meksikoje.

„Kiekvienas pasaulio vaikas, žaidžiantis futbolą, nori būti Pele. Aš turiu didžiulę pareigą parodyti jiems ne kaip būti futbolininku, o kaip būti vyru.“

8. Jimas Abbottas, buvęs MLB žaidėjas

Jis žaidė aukščiausioje lygoje, nors gimė su įgimta negalia – be dešinės rankos. Dabar jis užsidirba sakydamas motyvacines kalbas.

REKLAMA
REKLAMA

„Ne negalia apibūdina tave, o tai, kaip tu susidoroji su negalios pateikiamais iššūkiais. Mes privalome daryti tai, ką galime, o ne tai, ko negalime.“

7. Vince‘as Lombardi, buvęs amerikietiško futbolo treneris

Šešis kartus nuvedė komandą prie NFL čempionų titulo, du kart laimėjo Super Bowl rungtynes. 57-erių metų mirė nuo vėžio, prieš tai ligoninėje su juo kalbėjosi JAV prezidentas Niksonas, kuris teigė, kad visa Amerika yra su juo ir laukia, kol jis pasveiks. Tai tik įrodo legendinio trenerio vertę.

„Lyderiais negimstama, jais tampama. Jais tampama kaip ir bet kuo kitu – per sunku darbą. Tai yra kainą, kurią privalu sumokėti, kad pasiektume šį tikslą, bet kokį tikslą.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

6. Michaelas Jordanas, buvęs JAV krepšininkas

Legendinis NBA krepšininkas M. Jordanas Šešis kartus tapo NBA čempionu, 5 kartus pripažintas NBA naudingiausiu sezono žaidėju, 6 kartus NBA finalo naudingiausiu žaidėju.

„Per savo karjerą pramečiau daugiau nei 9000 metimų, pralaimėjau beveik 300 rungtynių, 26 kartus man patikėjo lemiamą metimą ir aš nepataikiau. Savo gyvenime klydau vėl ir vėl, ir vėl. Ir tai yra priežastis, kodėl man pasisekė.“

5. Tommy Lasorda, buvęs MLB beisbolininkas

Tris kartus pasaulio čempionas, 1997 m. įtrauktas į MLB šlovės muziejų.

„Skirtumas tarp neįmanomo ir įmanomo priklauso nuo žmogaus nusiteikimo.“

4. Muhammadas Ali, buvęs JAV boksininkas

Žmogus, apie kurį nereikia daug kalbėti – bokso legenda, garsiausias visų laikų sunkiasvoris boksininkas.

REKLAMA

„Čempionai negaminami sporto salėje. Čempionai atsiranda dėl to, ką turi giliai viduje: aistrą, svajonę, viziją.“

3. Bobby Knightas, JAV krepšinio treneris

Jis buvo JAV rinktinės trenerio M. Krzyzewskio mokytojas. Kontraversiška asmenybė, neieškantis žodžio kišenėje treneris. Jam priklausė NCAA rekordas - 902 pergalės čempionate.

„Kai mano laikas žemėje pasibaigs, aš noriu, kad mane palaidotų aukštyn kojomis ir mano kritikai galės „pabučiuoti man į subinę“.

2. Johnas Woodenas, buvęs JAV krepšininkas ir treneris

JAV krepšinio legenda. Kaip žaidėjas jis - daugkartinis NCAA čempionas. Vėliau jis vadintas vienu geriausių treneriu. Mirė natūralia mirtimi sulaukęs 99-erių metų, iki 100-ojo gimtadienio likus keturiems mėnesiams.

REKLAMA

„Nevertinkite savęs pagal tai, ką atlikote, vertinkite pagal tai, ką dar galite atlikti.“

1. Jimas Valvano, buvęs JAV koledžų krepšinio treneris

1983 m. jo vedama komanda laimėjo NCAA čempionatą.Tais pačiais metais ESPY apdovanojimų metu jis pasakė įkvepiančią kalbą, o po aštuonių savaičių mirė nuo vėžio.

„Niekada nepasiduokite. Nesėkmė yra vienintelis pirmas laiptelis į pasisekimą.“

TAIP PAT SKAITYKITE:

TOP 10: įspūdingiausi ir gražiausi sportininkų pasipiršimai

TOP 10: nekenčiamiausi Amerikos sportininkai

TOP 12: linksmiausios sportininkų parodijos

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų