REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Prieš Lietuvos krepšinio lygos rungtynes tarp „Šiaulių“ ir „Neptūno“ į Šiaulių areną nebuvo įleistas šiauliečių krepšinio klubo atstovas spaudai ir žurnalistas Gintaras Šiuparys. Jis tokį elgesį vadina savivale. Arenos generalinis direktorius Gintaras Radavičius, besibylinėjantis su žurnalistu, neketina jam suteikti akreditacijos.

REKLAMA
REKLAMA

Neįleistas ir į spaudos konferenciją

Pasak 10 metų klubo atstovu spaudai ir 15 metų dienraštyje dirbančio G. Šiupario, jam prieš trečiadienio rungtynes buvo pareikšta, kad prieš kelias dienas G. Radavičius patvirtino naujas žurnalistų akreditacijos taisykles. Trečiadienį popiet G. Šiuparys teigė nusiuntęs prašymą išduoti akreditaciją pagal naująją tvarką, bet jos negavo – esą prašymai svarstomi 10 dienų.

REKLAMA

G. Šiupariui atvažiavus į rungtynes, arenos apsaugininkai paaiškino, kad išduotas neterminuotas „Šiaulių“ klubo atstovo spaudai pažymėjimas nebegalioja.

„Keista. Man apie tai nebuvo pranešta, nors nei mano telefonas, nei elektroninio pašto adresas nepasikeitęs“, – stebėjosi G. Šiuparys.

Žurnalisto neįleido nei pagal LKL vadovų patvirtintą krepšinio klubo „Šiauliai“ komandos narių sąrašą su licencijų numeriais. Jame yra G. Šiupario pavardė.

REKLAMA
REKLAMA

Atstovas spaudai į areną įėjo tik su abonementu. Fotoaparatūrą jam neleista įsinešti. Po rungtynių apsaugininkai G. Šiupario neįleido ir į spaudos konferenciją, esą buvo paaiškinta, kad „žiūrovams negalima“.

„Tai – savivalė. Pagal LKL nuostatus, rungtynės yra klubo renginys. Taip išeina, kad neįleido į mano darbovietės organizuojamą renginį. Be to, nuostatuose parašyta, kad su žurnalistais susijusius klausimus sprendžia klubas. Jei neišduoda akreditacijos, galioja žurnalisto pažymėjimas“, – sakė G. Šiuparys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Akreditacijos suteikti neketina

Vakar G. Radavičius išplatino pranešimą spaudai, kuriame teigiama, kad jis kreipėsi į teismą su ieškiniu, reikalaudamas, jog G. Šiuparys atlygintų žalą už „nekorektišką, žurnalistų profesinės etikos reikalavimus grubiai pažeidžiančią sistemingai šmeižikišką veiklą, žeminančią tiek VšĮ „Pramogų sala“, tiek mano, kaip šios įstaigos vadovo, gerą vardą ir dalykinę reputaciją“.

„Mes šitam asmeniui, kol vyksta teismo procesas, akreditacijos nesuteiksime“, – aiškino G. Radavičius.

REKLAMA

Jo vadovaujama VšĮ „Pramogų sala“ valdo miesto nuosavybę – areną – pagal koncesijos sutartį su Savivaldybe, kasmet gaudama koncesijos mokestį.

Arenos valdymas užkliuvęs ir prokurorams, kurie įtarė galimą sukčiavimą stambiu mastu, ir etikos sargams: Vyriausioji tarnybinės etikos komisija pripažino, kad G. Radavičius, valdydamas savivaldybės turtą siekė ir asmeninės naudos.

G. Radavičius, užtrenkęs arenos duris vienam žurnalistui, tvirtino, kad žiniasklaidai neskelbia karo, nes „visi laikraščiai, visos televizijos gali patekti nevaržomos“.

Informacija apie šį konfliktą nustebino Šiaulių miesto merą Justiną Sartauską.

„Nieko apie šią situaciją nežinau. Turėčiau pasiaiškinti“, – žadėjo meras J. Sartauskas.

Giedrius VAITKEVIČIUS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų