REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Giedrius Vitkauskas, LRT televizijos Naujienų tarnyba, LRT.lt

Premjeras užsimena apie nuolaidesnę lietuvių kalbos egzamino vertinimo tvarką nelietuviškose mokyklose, tačiau paties egzamino nukelti – neplanuojama.

REKLAMA
REKLAMA

Šalčininkų rajono, kur apsilankė Algirdas Butkevičius, valdžia premjerą ragina vykdyti Vyriausybės programoje įrašytus pažadus, išspręsti pavardžių bei gatvių pavadinimų rašymo klausimus, praneša „Panorama“.

REKLAMA

Vos atvykusį į Šalčininkus Vyriausybės vadovą pirmieji klausimais apipylė moksleiviai. Šie reiškė pasipiktinimą dėl suvienodinto lietuvių kalbos brandos egzamino. Premjeras pakartojęs, kad Lietuvos lenkų politikų kritikuojamą sunkesnį egzaminą teks laikyti jau šiemet, suskubo raminti, kad svarstoma keisti vertinimo tvarką nelietuviškose mokyklose.

„Vienas pasiūlymas – nukelti vėlesniam laiku, o kitas variantas – supaprastinti lietuvių egzamino laikymą, ir mes šitą klausimą svarstysime pirmadienį “, – žadėjo A. Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Premjerui priminti ir Vyriausybės programos įsipareigojimai dėl vardų ir pavardžių asmens dokumentuose bei gatvių pavadinimų rašymo. Tai žadėta išspręsti atsižvelgiant į tarptautines normas. Tačiau ir čia premjeras pažadų dalyti neskubėjo. Esą parengti siūlymus pavesta kelioms ministerijoms.

„Kol kas įstatymo projektas nėra ruošiamas. Kada darbo grupės baigs savo darbą ir pateiks pasiūlymus, tada – jei bus būtinumas ruošti tokį įstatymo projektą – tada ir prasidės“, – ketvirtadienį sakė A. Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kol kas štai tokios gatvių pavadinimų lentelės kabo 14 Šalčininkų rajono gyvenviečių. Nors teismas jau dukart įpareigojo savivaldybę lenteles nevalstybine kalba nukabinti. Teismo nurodymų nepaiso ir mokyklų vadovai.

Tikimasi rašybos problema bus išspręsta priėmus naująjį Tautinių mažumų įstatymą. Jį Vyriausybė svarstyti seimui žada pateikti iki liepos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų