REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Vokiečių automobilių gamintojas pasidalino pirmosiomis oficialiomis visiškai naujo „Volkswagen Golf R“ kabrioleto nuotraukomis. Į šį modelį markės gerbėjai dėmesį turėtų atkreipti vien jau todėl, kad tai yra greičiausias visų laikų serijinės gamybos „Golf“ kabrioletas.

REKLAMA
REKLAMA

Rengdami šį modelį „Volkswagen“ inžinieriai pasikrapštė su mėgstamiausiu 2,0 litrų darbo tūrio turbininiu varikliu tam, kad pakeltų jo galią iki 265 AG, taip pat sumontavo dviejų sankabų automatinę transmisiją ir galiausiai aprūpino „Golf R“ kabrioletą 25 mm pažeminta pakaba.

REKLAMA

Visos šios inžinerinės magijos rezultatas yra 6,4 sekundės trunkantis sprintas nuo 0 iki 100 km/h ir 250 km/h apribotas maksimalus greitis. Maksimali variklio išvystoma galia tokia pati kaip ir praeitos kartos „Golf R“ hečbeko, tačiau sprintas iki 100 km/h trunka keletu dešimčių sekundžių todėl, kad kabrioletas sunkesnis ir varomas ne visais keturiais, o tik priekiniais ratais.

Informacijos apie naująjį kabrioletą nėra daug, tačiau verta paminėti, kad modelio pagrindas yra šeštos kartos „Golf“ platforma, taigi jis nebus toks įspūdingas kaip MQB pagrindu konstruojami naujos kartos hečbekai.

REKLAMA
REKLAMA

Antra vertus, tai yra greičiausias serijinės gamybos „Golf“ kabrioletas, kuris turi daug apie tai primenančių „R“ skiriamųjų bruožų tokių kaip išmetimo sistemos antgaliai, juodi veidrodėlių korpusai, juodos stabdžių apkabos su „R“ raidėmis, juodos „R“ ženkliuku papuoštos radiatoriaus grotelės, sportinės sėdynės, nerūdijančio plieno pedalai, aliuminio slenksčių apdailos plokštelės ir daug „R“ logotipų salone.

Skelbiama naujojo „Golf R“ kabrioleto kaina Vokietijoje – 43,325 eurų (150 tūkst. litų).

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų