REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai saulelė vėl atkopdama budina svietą ir žiemos šaltos triūsus pargriaudama juokias, antrąjį kovo savaitgalį pavasario linksmybėmis Kauną sujudina ir Kazimiero mugė.

Kai saulelė vėl atkopdama budina svietą ir žiemos šaltos triūsus pargriaudama juokias, antrąjį kovo savaitgalį pavasario linksmybėmis Kauną sujudina ir Kazimiero mugė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kokia gausi, soti ir linksma ji žada būti šiemet, trečiadienį gausiai į spaudos konferenciją susirinkusiems žiniasklaidos atstovams pristatė mugės organizatoriai – Lietuvos šeimos ūkininkų sąjunga (LŠŪS) kartu su renginio rėmėjais ir globėjais.

REKLAMA

Kad vėl linksmi miestelėnai ir svečiai Kaune švęs pavasario pradžią, savo darbus ir gaminius Kazimieros mugėje ant prekystalių rikiuos ūkininkai, bitininkai, duonos kepėjai, ekologinės produkcijos gamintojai, amatininkai, tautodailininkai, aludariai, kalviai, vytelių pynėjai iš visos Lietuvos bei užsienio šalių, galėsime įsitikinti jau kovo 8-10 dienomis.

Nuo 1999 m. organizuojama Kauno Kazimiero mugė šiemet bus jau tryliktoji. „Prėjusiais metais sulaukėme 1,2 tūkst. norinčiųjų prekiauti ir bemaž 100 tūkst. lankytojų per tris mugės dienas. Pagal šiuo metu besidominčiuosius galime spręsti, kad ir šiais metais mugė dalyvių bus ne mažiau. Nors norinčiųjų prekiauti registraciją pradėsime tik nuo vasario 11 d., jau dabar norą į ją atvykti pareiškė per pusšimtį dalyvių iš Latvijos, 10 – iš Estijos, 20 – iš Lenkijos, Danijos”, – pristatydamas renginį sakė organizatorius, LŠŪS pirmininkas, Vidas Juodsnukis.

REKLAMA
REKLAMA

Per visą Laisvės alėją ir Vilniaus gatvę nuo šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios iki Rotušės aikštės nusitęsusi mugė kaip visada daug dėmesio skirs ne tik racionaliam eksponatų ir amatų demonstravimui, patogiam prekybininkų bei maitinimo paslaugas teikiančių įmonių išdėstymui, bet ir tradiciškai skirs nemokamas vietas prekiauti neįgaliesiems, moksleiviams, I-ojo kurso studentams.

Be lankytojų jau pamėgtų natūralių ir išskirtinės kokybės prekių pasiūlos, šventėje žadama ir originalių atrakcijų bei siurprizų: pristatyti didelę šv. Kazimiero skulptūrą, lenktynes klumpėmis, šokolado gaminimą ir pan.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip visada, mugėje dviejose scenose koncertuos folkloro ansambliai, kapelos, vaikų ir jaunimo kolektyvai. Pasak muzikinės programos organizatorės kultūros ir sporto centro „Girstutis“ darbuotojos Gintarės Aleksandravičienės, muzikinę programą šiemet praturtins ir itin populiarūs ir žinomi atlikėjai: Regimantas Šilinskas, grojantis skrabalais, Edmundas Kučinskas ir kt.

Kazimiero mugės atidarymas – kovo 8 d. 14 val. Kauno muzikinio teatro sodelyje.

***

Renginys iš dalies finansuojama Lietuvos kaimo plėtros 2007–2013 m. programos priemonės „Techninė pagalba“ veiklos srities „Nacionalinis kaimo tinklas“ šeštosios krypties lėšomis.

Dalyvių registracija į Kazimiero mugę prasidės vasario 11 d. ir vyks darbo dienomis nuo 9.00 iki 16.00 val. (pietų pertrauka 12.00–13.00 val.) Žemės ūkio rūmuose (K. Donelaičio g. 2, Kaunas), 222 kab. Telefonai pasiteirauti: (8 37) 400357, 8611 35846, 8675 24254.

Žemės ūkio ministerijos inf.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų