REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savo karjerą milžiniška apgaule sugriovusi buvusi dviračių sporto žvaigždė Lance‘as Armstrongas – 2013 metų Amerikos nekenčiamiausių atletų sąrašo viršūnėje, kurį sudarė viešąją apklausą atlikusi bendrovė „Nielsen Sports“ ir tyrimų kompanija „E-Poll“.

REKLAMA
REKLAMA

Du dešimtmečius triufmo ir pergalių, septyni „Tour de France“ lenktynių čempiono titulai tapo nieko verti, kai L. Armstrongas pripažino vartojęs dopingą ir apgaudinėjęs visą pasaulį. Kone per dieną. Antrąją sąrašo vietą užima universitetų amerikietiško futbolo žvaigždė Manti Te‘o.

REKLAMA

Havajuose gimęs sportininkas sugebėjo dumti visuomenei akis paskelbęs apie neegzistuojančią jo širdies draugę ir jos mirtį. Padirbta buvo viskas – nuo merginos nuotraukų internete iki balso telefono atsakiklyje. Daugeliui buvo sakoma, kad ji serga vėžiu.

L. Armstrongas ir M. Te‘o patenka tarp penkių nekenčiamiausių Amerikos atletų, kurie ankstesniais metais buvo minimi, tačiau į sąrašo dešimtuką nepateko. Kiti trys – „Lakers“ puolėjas Metta World Peace, „Cowboys“ gynėjas Tony romo ir „Bears“ gynėjas Jay Cutleris. Jų 2012 metais šiame sąraše nebuvo.

REKLAMA
REKLAMA

Dėka „naujo kraujo“ buvęs nekenčiamiausias sportininkas Michaelas Vickas iš pirmosios vietos nusileido į septintąją. Iš praėjusių metų sąraše neliko krepšininko Kriso Humphrieso ir jo santuokos su televizijos šou žvaigžde Kim Kardashian.

Neliko ir „Miami Heat“ žvaigždės LeBrono Jameso, kurio garsųjį „sprendimą“ pereiti iš „Cleveland Cavaliers“ į Majamio komandą reabilitavo iškovotas NBA čempiono žiedas ir olimpinių žaidynių aukso medalis.

10. Tony Romo (amerikietiškas futbolas) „Dallas Cowboys“ žaidėjas niekuomet nieko nesužeidė ir nekėlė jokių didelių rūpesčių už aikštės ribų. Tačiau jei komanda nepatenka į „Super Bowl“, žmonės atpirkimo ožiu laiko T. Romo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

9. Kobe Bryantas (krepšinis) „Los Angeles Lakers“ žvaigždė vis dar kenčia nuo išprievartavimo bylos padarinių.

8. Kurtas Buschas (NASCAR lenktynės) Karšto būdo ir arogantiškas NASCAR lenktynių pilotas nemėgstamas nei komandos draugų, nei žiniasklaidos.

7. Michaelas Vickas (amerikietiškas futbolas) Skandalingasis „Philadelphia Eagles“ žaidėjas yra net sėdėjęs už grotų už nelegalių šunų kautynių organizavimą.

6. Alexas Rodriguezas (beisbolas) „New York Yankees“ aprangą vilkintis vienas geriausių visų laikų beisbolo žaidėjų buvo įklimpęs į narkotikų skandalą ir prisipažinęs vartojęs draudžiamus preparatus steroidus.

REKLAMA

5. Metta World Peace (krepšinis) „Los Angeles Lakers“ puolėjas šiuo metu kratosi NBA blogiuko etiketės, tačiau praeities taip greitai neištrinsi.

4. Jay Cutleris (amerikietiškas futbolas) „Chicago Bears“ žaidėjas pagarsėjęs kaip itin nedraugiškas su komandos draugais ir apskritai visuomene.

3. Tigeris Woodsas (golfas) Prieš keletą metų pavyzdingo sportininko sugriauto įvaizdžio greitai neatstatysi – dėl sekso skandalo, skyrybų ir sportinės formos smukimo nuo golfo karaliumi tituluojamo T. Woodso nusisuko ir daugelis rėmėjų.

REKLAMA

2. Manti Te'o (amerikietiškas futbolas) Virtuali draugė ir jos mirtis M. Te‘o pridarė daugiau bėdų nei jis tikriausiai tikėjosi. Vienu iš perspektyviausių ateities žaidėjų laikytas sportininkas svajonių karjeros jau gali nesitikėti.

1. Lance‘as Armstrongas (dviračių sportas) Vienu didžiausių apgavikų sporto istorijoje laikomas dviratininkas nuvylė daugelį tiek savo, tiek šio sporto gerbėjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų