REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nepriklausomybės akto signataras ir buvusios Lietuvos Laikinosios gynybos vadovybės narys Zigmas Vaišvila paragino aktyviau tirti sausio 13-osios bylą, pažerdamas kritikos generalinei prokuratūrai dėl nieko nedarymo.

Nepriklausomybės akto signataras ir buvusios Lietuvos Laikinosios gynybos vadovybės narys Zigmas Vaišvila paragino aktyviau tirti sausio 13-osios bylą, pažerdamas kritikos generalinei prokuratūrai dėl nieko nedarymo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nepriklausomybės akto signataras Z. Vaišvila, susitikęs su generalinio prokuroro pavaduotoju Dariumi Raulušaičiu, tvirtino, kad susitikimo laukė 2 metus. Pasak Z. Vaišvila, prokuratūra nesiima būtinų veiksmų, kad būtų galutinai ištirta sausio 13-osios byla ir atnaujintos visos kitos nutrauktos sovietų agresijos bylos.

REKLAMA

Pasak Z. Vaišvilos, šiuo metu, atsižvelgiant į politinę Vladimiro Putino ir Michailo Gorbačiovo konfrontaciją, susidarė puikus politinis momentas priversti pastarąjį duoti parodymus sausio 13-osios byloje. Z. Vaišvila tvirtina, kad tai padaryti privaloma, nes apie apie M. Gorbačiovo vaidmenį sausio 13-osios tragedijoje netgi kalbama viešai. Kaip teigia nepriklausomybės akto signataras, prašymą dėl M. Gorbačiovo apklausos galima siųsti ir į Vokietiją, kurioje M. Gorbačiovas „gyvena daugiau, nei Rusijoje“.

REKLAMA
REKLAMA

Z. Vaišvila tvirtina, iš D. Raulušaičio išgirdęs žodžius, kad daliai žmonių sausio 13 byloje, kuriems anksčiau kaltinimai buvo panaikinti, įtarimai bus atnaujinti. Buvusios Lietuvos Laikinosios gynybos vadovybės narys reikalauja, kad būtų viešai paskelbtos šių žmonių pavardės: „Tikėsimės, kad tai bus padaryta. Pilietinė mūsų visuomenė tikrai lauks šios ataskaitos.“

Z. Vaišvila taip pat reikalauja imtis aktyvesnių prieš Socialistinio liaudies fronto lyderį Algirdą Paleckį. Z. Vaišvila praėjusiais metais kreipėsi į generalinį prokurorą Darių Valį, prašydamas išreikalauti iš Vilniaus apygardos prokuratūros, kad būtų pradėtas tyrimas dėl A. Paleckio ir jo vadovaujamos partijos galimai nusikalstamų veikų: dėl galimo padėjimo kitai valstybei veikti prieš Lietuvos Respubliką, dėl žuvusiųjų artimųjų ir krašto apsaugos pareigūnų šmeižto, įžeidimo ir žuvusiųjų atminimo paniekinimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A. Paleckį Z. Vaišvila sieja su plataus masto organizuotu Rusijos puolimu prieš Lietuvą. „Lietuvos tylėjimas ir pozicijos nebuvimas jau nebegalimas. Jei Lietuva tylės, tai reikš, kad pripažįsta tokią veiklą“, – tvirtina Z. Vaišvila. Jo manymu, Lietuvos prokuratūra nevykdo įstatymu jai nustatytos prievolės.

A. Paleckis reikalauja nutraukti savo teisminį persekiojimą dėl jo paviešintos ir įvairiose šaltiniuose išsakytos nuomonės apie sausio 13-osios įvykius. Kaltinimus jis vadina šmeižto ir dezinformacijos kampanija.

A. Paleckis yra pareiškęs, kad sausio 13-ąją „savi šaudė į savus“. Už tokius pasisakymus jis buvo nuteistas ir nubaustas dešimties tūkstančių litų bauda. Anot teismo, politiko viešai ištarti žodžiai yra menkinamo įvykių aukas pobūdžio ir už tai numatyta baudžiamoji atsakomybė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų