REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje viešintis Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius trečiadienį susitikęs su Lietuvos pramonininkų konfederacijos atstovais teigė, kad Lietuvos ir Ukrainos verslininkai suras kelią link glaudesnio abiejų valstybių bendradarbiavimo.

Lietuvoje viešintis Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius trečiadienį susitikęs su Lietuvos pramonininkų konfederacijos atstovais teigė, kad Lietuvos ir Ukrainos verslininkai suras kelią link glaudesnio abiejų valstybių bendradarbiavimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Esame suinteresuoti, kad mūsų verslas galėtų patekti į Lietuvos rinką, kad mūsų prekės būtų čia realizuojamos. To paties linkime ir Lietuvos verslininkams Ukrainoje, - sakė Ukrainos prezidentas. - Bet kokiu atveju, verslas atras šį kelią, kaip sakoma, ras tą vietą, kur kvepia pinigais.“

REKLAMA

Svarbios partnerės

Susitikime Ukrainos vadovas ragino Lietuvos verslininkus pasidalinti savo patirtimi vykdant savo veiklą Ukrainoje ir pamėginti išspręsti kylančias problemas.

„Mūsų tikslas – sukurti sąlygas verslo plėtrai Ukrainoje ir Lietuvoje. Šiandien susitikome norėdami išklausyti jūsų, išgirsti kaip jums sekasi plėtoti verslą Ukrainoje, išgirsti jūsų problemas ir galbūt jas išspręsti“, - susitikime su Lietuvos verslo atstovais teigė Ukrainos prezidentas.

REKLAMA
REKLAMA

V. Janukovyčius dar kartą patvirtino Lietuvos ir Ukrainos strateginės partnerystės svarbą ir vylėsi, kad verslo atstovų bendradarbiavimas bus naudingas abiems valstybėms.

„Paskutiniu metu Ukrainoje vykstantys procesai įrodo, kad šalyje kuriamas tinkamas verslo klimatas. Nuolat kylame tarptautiniuose reitinguose ir ketiname tęsti šį progresą, - kalbėjo jis ir pabrėžė, kad praėjusiais metais tiesioginių užsienio investicijų srautas į šalį išaugo 17 proc. – Noriu, kad rastumėme abiem pusėms tinkamą bendradarbiavimo būdą, kuris pasireikštų prekių srautų augimu, sukurtų sąlygas investicijų augimui ir visa tai padėtų gerinti abiejų šalių gyventojų kokybę.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V. Janukovyčiaus susitikime su pramonininkais dalyvavęs Lietuvos premjeras Algirdas Butkevičius dar kartą patvirtino mūsų šalies paramą dėl Ukrainos energetinės nepriklausomybės ir kvietė Ukrainos verslininkus investuoti Lietuvoje.

„Lietuva reiškia savo paramą dėl Ukrainos ir Europos laisvos prekybos sutarties. Taip pat remiame Ukrainos progresą link energetinės nepriklausomybės. Ukraina yra svarbus Lietuvos prekybos partneris, tad siūlome Ukrainos bendrovėms pasinaudoti patraukliu investiciniu klimatu Lietuvoje“, – kalbėjo A. Butkevičius.

REKLAMA

Eksporto ir investicijų augimas

Apskritame stale su Ukrainos prezidentu dalyvavo didžiausios į Ukrainą eksportuojančios arba į jos rinką investuojančios Lietuvos įmonės: „Klaipėdos kartonas“, „Klaipėdos jūrų krovinių kompanija“ (KLASCO), „Lietuvos geležinkeliai“, „ORLEN Lietuva“, „Agroaves group“, „Bt invest“, „Plieno spektras“, „ARVI“ įmonių grupė, „Imlitex“, „Mediafon“, „Vičiūnų“ įmonių grupė, „Litnobiles“ ir „Ruptela“.

Tiesioginės Lietuvos investicijos užsienyje 2012 metų rugsėjo 30 dieną sudarė 5,68 mlrd. litų, iš jų į Ukrainą – 219,2 mln. litų. 2011 metų Lietuvos užsienio prekybos su Ukraina apyvarta viršijo 3 mlrd. litų ir, lyginant su 2010 metais, išaugo 20,3 proc. 2011 metais Lietuvos užsienio prekybos balansas su Ukraina buvo teigiamas ir sudarė 1,53 mlrd. litų.

2011 metais Lietuvos eksportas į Ukrainą siekė 2,31 mlrd. litų, arba 3,3 proc. viso Lietuvos eksporto. Lyginant su 2010 metais mūsų šalies eksportas į Ukrainą išaugo 18,04 proc. Ukraina užėmė 11 vietą Lietuvos eksporto partnerių sąraše.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų