REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo rytdienos, vasario 7-osios, uždaroma Užupio gimnazija.

Nuo rytdienos, vasario 7-osios, uždaroma Užupio gimnazija.

REKLAMA

Tokį sprendimą, vadovaujantis Savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus ir Vilniaus visuomenės sveikatos centro patvirtintu Gripo ir ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų profilaktikos ir epidemiologinės priežiūros 2009–2013 metų planu, suderinus su Visuomenės sveikatos centru bei Savivaldybės Švietimo skyriumi, priėmė Užupio gimnazijos vadovybė.

REKLAMA
REKLAMA

Šiame plane pažymėta, kad ikimokyklinėse vaikų įstaigose, bendrojo lavinimo mokyklose privaloma laikinai nutraukti darbą, jeigu dėl gipo ar ŪVKTI (epidemijos metu) nelanko daugiau nei 20 procentų narių. Savivaldybės Švietimo skyriaus duomenimis, šį rytą dėl ligos pamokose nedalyvavo 22 proc., po pietų – 25 proc. moksleivių. Taip pat plane pažymėta, kad nuo epidemijos paskelbimo dienos švietimo įstaigos koreguoja savo darbą pagal plane numatytas priemones.

REKLAMA

Gimnazijos direktorės įsakymu, mokslai įstaigoje nutraukiami iki ateinančio pirmadienio. Vasario 11 d. įvertinus Vilniaus visuomenės sveikatos centro duomenis apie susirgimų gripu ir kitomis virusinėmis ligomis rodiklius, bus sprendžiama, ar pratęsti mokykloje karantino laikotarpį. Sveikatos apsaugos ministerijos rekomendacijose numatyta – ribojimo laikotarpis turi būti netrumpesnis nei dvi savaitės. Atnaujinti mokymo veiklą rekomenduojama, kai vaikų sergamumas gripu ir ŪVKTI pradeda mažėti.

Gripo epidemija Vilniuje buvo apskelbta vakar, vasario 5 d., kai sergamumas gripu ir peršalimo ligomis viršijo epidemijos slenkstį – iš 10 tūkst. gyventojų sirgo 155 asmenys. Gripo atvejų skaičius sudarė 7,8 proc. nuo visų užregistruotų gripo ir ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų atvejų. Per šių metų penktą savaitę gripu susirgo 645 asmenys, iš kurių 238 (36,9 proc.) buvo vaikai ir paaugliai iki 17 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų