REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Migrantai darbininkai, padedantys Rusijai pasiruošti 2014 metų Sočio žiemos olimpinėms žaidynėms, yra išnaudojami - jiems nemokamas atitinkamas atlyginimas, nesuteikiamas reikalingas poilsis, maistas ir apgyvendinimas, trečiadienį pranešė žmogaus teisių grupė "Human Rights Watch", kuria remiasi "Reuters".

REKLAMA
REKLAMA

Vyresnysis Rusijos pareigūnas teigė, kad Niujorke įsikūrusios organizacijos kaltinimai perdėti, nes vyriausybė atidžiai stebi, kad būtų paisoma darbininkų teisių.

REKLAMA

"Human Rights Watch" paskelbė pranešimą, kai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas lankėsi Sočyje apžiūrėti pasiruošimą olimpiadai.

Pranešime teigiama, kad daugiau nei 16 tūkst. migrantų darbininkų atvyko į Juodosios jūros kurortą Sočį, tikėdamiesi rasti darbo olimpinėms žaidynėms statant ir modernizuojant daugybę infrastruktūrinių objektų.

Pranešime, kuris paremtas 66 darbininkų interviu, rašoma, kad jie kenčia nuo "nuolatinio išnaudojimo" dėl per mažai apmokamo darbo. Imigrantai atvyko iš Armėnijos, Kirgizijos, Serbijos, Tadžikistano, Uzbekijos ir Ukrainos.

REKLAMA
REKLAMA

"Žmonės dirba, negavę atlygio - išvyksta. Tada atvyksta kitas autobusas su nauja darbininkų grupe ir taip vėl viskas iš pradžių", - teigė darbininkas iš Ukrainos.

Anot "Human Rights Watch", migrantai noriai atvyksta dirbti Rusiją, nes jie gali būti šalyje, kol turi darbą. Darbdaviai dažnai neparūpina darbo leidimų ir dokumentų kopijų bei grasina pranešti valdžiai, kad jie yra nelegalūs imigrantai.

Be kita ko, organizacija taip pat paragino Tarptautinį olimpinį komitetą (TOK) imtis priemonių, kad būtų užtikrinta pagarba darbininkų teisėms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų