REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Zinaida Paškevičienė, Tomas Kavaliauskas, LRT televizijos laida „Panorama“, LRT.lt

Remontas ir aplinkos tvarkymas kultūros paveldo objekte – viešojoje įstaigoje „Aukštaitijos siaurasis geležinkelis“ Panevėžyje – sudomino teisėsaugos pareigūnus. Aiškinamasi, kaip rangovams iš anksto mokėta už neatliktus darbus, praneša LRT televizijos laida „Panorama“.

REKLAMA
REKLAMA

Panevėžio prokurorai tiria, ar teisėtai panaudoti 300 tūkst. litų, skirti siaurojo geležinkelio drenažui tiesti ir depo pastato avarinei būklei likviduoti. Iš Susisiekimo ministerijos gautos lėšos iškart nusėdo rangovų kišenėse, dar neatlikus darbų. Pasirašytas perdavimo–priėmimo aktas.

REKLAMA

Siauruko vadovai neneigia mokėję už neatliktus darbus. Esą jie užsitęsę dėl nenumatytų aplinkybių.

„Nupirktos medžiagos, viskas suvežta ir dėl nenumatytų aplinkybių, tokių, kaip požeminiai tinklai, elektros kabeliai, viskas užsitęsė. Kadangi visas sąskaitas reikia pateikti iki Naujų metų, yra parašytas defektinis aktas, ko „Jūsų kiemas“ nepadaręs, – teigė laikinasis „Aukštaitijos siaurojo geležinkelio“ technikos direktorius Vismantas Užalinskas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak siauruko vadovo, dabar intensyvūs darbai kieme ir depo pastate yra tik defektų taisymas.

„Prokuratūra gavo dar vieną laišką, skundą ar pareiškimą nežinau, kaip ten pavadinti, dėl „Siaurojo geležinkelio“ bankroto. Susidaro įspūdis, kad mus persekioja kažkoks nesveikas psichopatas, kuris nieko bendro su mumis neturi, nes mūsų sąskaitos šiandien pilnos pinigų“, – tvirtino „Aukštaitijos siaurojo geležinkelio“ direktorius Gintaras Kerbedis.

„Siaurojo geležinkelio“ vadovas sako, kad lėšos gautos pernai gruodžio 20-ąją, tačiau dokumentai apie atliktus darbus pasirašyti dar prieš tris dienas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tik atlikus darbus yra pasirašomas priėmimo–perdavimo aktas, tam jis ir yra. Kadangi buvo pateiktas ir pasirašytas, buvo skirtas finansavimas ir buvo sumokėta pagal pateiktą sąskaitą. Apie tai, kad darbai atlikti ar ne, negali būti nė kalbos, nes pagal dokumentus jie jau atlikti“, – kalbėjo susisiekimo ministro patarėjas ryšiams su visuomene Ričardas Slapšys.

Antradienį „Aukštaitijos siaurajame geležinkelyje“ apsilankė pareigūnai.

„Aukštaitijos siaurojo geležinkelio“ direktorius „Ir šio anoniminio skundo atveju mes tikrai surasime šitą dalyką, kiek mums bekainuotų, ir žmonės bus tikrai nubausti“, – tikino G. Kerbedis.

Dar rytą prie siaurojo geležinkelio buvo tiesiamas drenažas. „Panoramai“ pradėjus domėtis, kodėl už šituos neva atliktus darbus buvo dar pernai pervesti pinigai, po pietų statybininkų neliko nė kvapo.

Panevėžio apygardos prokuratūroje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimo lėšų iššvaistymo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų