REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rašydami kompiuteriu galite greitai ištaisyti klaidas ir apie jas pamiršti, bet ar kada nors pagalvojote, kad jas gali pastebėti ir taisyti rašiklis? Vokiečių kompanija „Lernstift“ įrodė, kad rašiklis gali būti toks išmanus, kaip kompiuterinės programos, ir pristatė vibruojantį elektroninį rašiklį, taisantį klaidas, padarytas realiuoju laiku.

REKLAMA
REKLAMA

Išmanios priemonės kūrėjai Falkas ir Mandy Wolsky'iai atskleidė, kad idėja sukurti prietaisą gimėt uomet, kai jiedu pastebėjo sūnaus daromas rašybos klaidas. Sutuoktiniai neslepė, kad išmokyti vaikus tinkamos rašybos – būtina.

REKLAMA

Naujame prietaise veikia du režimai: kaligrafijos – žymi sunkiai įskaitomas raides ir kitus ženklus, bei rašybos – taiso gramatikos ir rašybos klaidas. Pasirinkęs norimą funkciją vaikas mokosi tik iš tam tikrų klaidų ir lavina rašymo įgūdžius. Taip pat atžalai nereikia laukti, kol atsiras žmogus, galintis paaiškinti, kur ir kokios klaidos padarytos. Dėl šių priežasčių taisyklingai rašyti išmokstama daug greičiau.

„Lernstift“ rašymo priemonė ne tik funkcionali, bet ir patogi. Rašiklis nedidelis, apatinė dalis, už kurios laikoma rašant, kiek didesnių matmenų nei viršutinė, tad laikyti jį, anot kūrėjų, išties patogu.

Ateityje planuojama sukurti dar išmanesnius rašiklius, kuriuose veiks slėgio jutikliai, bus įmontuota belaidžio ryšio sąsaja, diegiamos kitos funkcionalumo suteiksiančios programos. Tikimasi, kad tokie rašikliai bus sėkmingai pradėti naudoti ir mokyklose.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų