REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Oficialus Nacionalinės moterų krepšinio lygos (NMKL) interneto puslapis pristato tryliktos ir keturioliktos pirmenybių savaičių apžvalgą. Per šį laikotarpį pasibaigė ir pirmasis reguliariojo sezono etapas. Po jo visos komandos pagal ankščiau pasiektus rezultatus pasiskirstė į du naujus pogrupius (A ir B).

REKLAMA
REKLAMA

Pirmoje sezono dalyje užtikrintai finišavo „Jonavos“ krepšininkės. Jos pagal pergalių ir pralaimėjimų skaičių pasivijo ilgai lyderiavusią „LKC-Kauno“ ekipą, o dėl geresnio įmestų ir praleistų taškų santykio pakilo į pirmąją turnyro lentelės poziciją.

REKLAMA

Nusivylimas

Vilniaus BC „Tiketa“ (11-3). Paskutinės dvi vilniečių savaitės tikrai nebuvo iš lengvųjų. Per pastarąsias trejas rungtynes sostinės ekipai teko laikyti net du labai sudėtingus egzaminus, grumiantis su kitomis pirmenybių favoritėmis.

Abu kartus „Tiketos“ krepšininkės aikštelę paliko nuleistomis galvomis. Sausio 27 dieną jas 70:65 jau antrą kartą šį sezoną patiesė „LKC-Kauno“ (12-2) komanda. Tuo tarpu vasario 2 dieną vilnietės 53:49 pripažino ir „Jonavos“ (12-2) ekipos pranašumą.

REKLAMA
REKLAMA

Po šių nesėkmių su pagrindinėmis pirmenybių konkurentėmis „Tiketa“ turnyro lentelėje iš pirmos pozicijos smuktelėjo į trečiąją. Iki tol Vilniaus klubas buvo kluptelėjęs tik 1 kartą per 10 rungtynių.

Žinoma, nepaisant nuvylusių dvikovų su kitomis NMKL lyderėmis, jokie vilniečių tiltai dar nesudeginti. Revanšams laiko ir erdvės liko apsčiai, o šį sezoną mes jau ne kartą įsitikinome - „nusivylimo“ ir „geriausios komandos“ komandos kategorijas kartais skiria vos viena kita savaitė.

Geriausia komanda

„Jonava“. Visą sezoną užtikrintai rungtyniaujanti komanda pirmąją sezono dalį taip pat baigė mažorine gaida. „Jonavos“ ekipa laimėjo paskutiniąsias 6 rungtynes ir nepaisant prieš mėnesį patirto pralaimėjimo „LKC-Kauno“ krepšininkėms pakilo į pirmąją turnyro lentelės poziciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Maža to, jonaviškės praėjusią savaitę atkeršijo ir kitai stambiai pirmenybių konkurentei - Vilniaus BC „Tiketos“ ekipai. Sezono pradžioje šiai komandai jonaviškės nusileido 69:66, tuo tarpu prieš kelias dienas revanšo rungtynėse jau šventė pergalę 53:49.

Tiesa, įtampos ir intrigos pirmenybėse tikrai nesumažėjo. Tolygūs rezultatai, atkaklios lyderių dvikovos ir nesibaigiantys sąskaitų suvedinėjimai leidžia tikėtis - antroji reguliariojo sezono dalis rutuliosis nemažiau atkakliai.

Žvaigždė

Greta Tamašauskaitė. Toks įvertinimas „LKC-Kauno“ ekipos lyderei nėra naujiena. Ryškiausia žaidėja ji buvo išrinkta ir trečiąją sezono savaitę.

REKLAMA

Maža to, gynėja puikavosi NMKL lapkričio ir gruodžio mėnesių simboliniuose geriausių krepšininkių penketukuose. Ir nieko čia nuostabaus.

Tamašauskaitė yra viena lyderių net trijose pagrindinėse lygos asmeninės statistikos kategorijose. Trečia pagal pelnomus taškus (21,5), ketvirta pagal rezultatyvius perdavimus (4,6) ir penkta pagal naudingumo balus (15,6).

Per pastarąsias dvi savaites „LKC-Kauno“ pažiba šiuos rodiklius tik pagerino. Pergalingose rungtynėse su „Tiketos“ ir Vilniaus „KM-LKC“ ekipomis Tamašauskaitė vidutiniškai rinko po 27 taškus, 6 rez. perdavimus, 5 atk. kamuolius ir 27 naud. balus.

REKLAMA

Turėdamas tokią užtikrintą ir universalią aikštelė generolę „LKC-Kaunas“ gali ramiai ruoštis atsakingiausioms sezono dvikovoms.

Rungtynių rezultatai:

„Jonava“ - Vilniaus „KM-LKC“ 85-39 „LKC-Kaunas“ - BC „Tiketa“ 70-65 „Ukmergės MKK“ - „Radviliškis“ 65-64 „Radviliškis“ - „SM - Biržų duona“ 65-42 „KM-LKC“ - „LKC-Kaunas“ 39-82 „Ukmergės MKK“ - „KK Patriotės“ 57-70 „KK Patriotės“ - „Radviliškis“ 85-64 „Jonava“ - BC „Tiketa“ 53-49 „SM - Biržų duona“ - „Jonava“ 38-64 „Tiketa“ - „Ukmergės MKK“ 83-45

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų