REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Draudimo bendrovės sukaupė daugiau kaip 1 mlrd. JAV dolerių neišmokėtų kompensacijų dėl apdraustojo mirties, praneša naujienų agentūra AFP.

REKLAMA
REKLAMA

Vidutinis tokio nepareikalauto artimųjų draudimo dydis yra 2 tūkst. JAV dolerių. Kai kurie mokėjimai siekia 300 tūkst. JAV dolerių. Atlikto tyrimo duomenimis, tikimybė, kad JAV pilietis yra asmuo, pasirašęs gyvybės draudimo sutartį, yra viena iš 600.

REKLAMA

Pagrindinė priežastis, kodėl mirties atveju artimasis negauna pinigų, yra tai, kad draudimo bendrovės laiku nesuteikia informacijos apie draudiminį įvykį. Dažnas gavėjas apskritai nežino, kad yra minimas draudimo sutartyje, o draudimo bendrovės nededa didelių pastangų ieškoti gavėjo po apdraustojo mirties.

JAV valdžios institucijos kelis kartus bandė priversti draudikus susisiekti su gavėjais, o ne laukti, kol gaus iš pastarųjų pareiškimus. 2011 m. viduryje institucijos Niujorke pradėjo tyrimą, kuris privertė draudimo įmonę sumokėti daugiau nei 650 mln. JAV dolerių neišmokėtų po apdraustojo mirties išmokų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų