REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors ši studija – labiau istorinė, mokslininkai teigia, jog gautos išvados padės atskleisti daug faktų, susijusių su šeimos planavimu ir menopauze.

REKLAMA
REKLAMA

Taigi nors, atrodytų, žmogus sutvertas tam, kad augintų ir puoselėtų savo atžalas, kalbant apie fizinę sveikatą turėti tiek vaikų, kiek tik gamta ir Dievas leis – ne pats geriausias pasirinkimas.

REKLAMA

Jutos (JAV) universiteto mokslininkai išanalizavo XIX a. duomenis apie šeimas iš Jutos populiacijos duomenų bazės ir apskaičiavo, kad užpraeitame šimtmetyje šeima turėdavo vidutiniškai po 8 vaikus. Pastebėta, kad kuo daugiau vaikų turi sutuoktiniai, tuo labiau rizikuoja mirti jauni.

Beje, studija parodė, jog tai apsakytina ne tik apie tėvus. Kuo daugiau vaikų šeimoje, tuo didesnė ankstyvos (iki 18 m.) jaunesniųjų vaikų mirties tikimybė.

Dustino Penno ir Keno Smitho vadovaujama universiteto mokslininkų komanda priėjo išvados, kad menopauzė – tai gamtos suteikta galimybė moterims natūraliai apriboti savo vaisingumą ir išgyventi ilgiau tam, kad galėtų užauginti savo vaikus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų