REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Kai kuriose JAV valstijose galiojančius mokesčių įstatymus sunkiai suvokia konservatyvūs senosios Europos gyventojai. 

REKLAMA
REKLAMA

„The Fiscal Times“ pateikia penkis keisčiausius mokesčių politikos įstatymus JAV.

1. Profesionalūs kultūristai turi teisę susigrąžinti pinigus už aliejus, kuriuos naudoja kūnui prieš varžybas tepti. Deja, sportininkams nekompensuojama už šviežiai spaustas kviečių želmenų sultis bei jautieną.

REKLAMA

2. Jei pinigus Amerikoje asmuo uždirba užsiimdamas nelegalia veikla, tai dar nereiškia, kad jis negali susigrąžinti mokesčių. Įrodyti, kad vengiama mokėti mokesčius, dažnai yra lengviau nei sunkų kriminalinį nusikaltimą, todėl geriau mokesčių mokėjimo neignoruoti. Jei moki mokesčius, dalį jų gali susigrąžinti net prekiaudamas marihuana.

3. Striptizo šokėjoms grąžinami pinigai už silikoninius krūtų implantus. Net jei implantai nesusidėvėjo ir nėra klientų nusiskundimų, krūtų didinimo operacijos pageidaujančioms striptizo šokėjoms dalis išlaidų yra kompensuojamos kartą per metus. Implantai po operacijos yra laikomi verslo, kuriame dirba šokėja, nuosavybe.

REKLAMA
REKLAMA

4. „Vargšai“ muzikantai, šokėjai ir kiti menininkai gali atgauti pinigus už meninei veiklai reikalingas priemones: šokių batelius, instrumentus, dažus ir kitką. Tiesa, reikia atitikti keletą reikalavimų: turėti mažiausiai du darbuotojus, iš kurių gautumėte po 200 dolerių pajamų kas mėnesį, mažiausiai 10 proc. pajamų turi sudaryti pajamos iš meninės veiklos, o metinis uždarbis negali viršyti 16 tūkst. dolerių.

5. Kiekviena strėlė, iššauta iš lanko, kainuoja. 2012 metais kiekviena ilgesnė nei 45 cm strėlė apmokestinta 46 JAV centais. Nemokamai galima šaudyti tik medinėmis strėlėmis, skirtomis žaisti vaikams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų