REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pastaruoju metu padaugėjus kraupių avarijų skaičiui Susisiekimo ministerija rengia priemonių planą, kuris turėtų užtikrinti didesnį eismo saugumą keliuose ir sugriežtinti vairutotojų atsakomybę. „Pastebėjome, jog per šį mėnesį įvyko daug skaudžių avarinų dėl jaunų nepatyrusių vairuotojų kaltės. Galiu patvirtinti, kad šiais metais bus įvestas papildomas vairuotojų mokymas. Šį mokymą plačiau pristatys Susisiekimo ministerija maždaug po mėnesio. Minėtas mokymas bus skirtas pradedantiesiems vairuotojams, kad jie gebėtų geriau valdyti transporto priemonę, būtų kultūringesni ir atidesni“, − „Laisvosios bangos“ laidoje „Ryto tema“ sakė V. Pumputis.

REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, ar vairuotojams ir transporto priemonėms neturėtų būti įvesta griežtesnė kontrolė, V. Pumputis teigė, jog tai jau yra Susisiekimo ministerijos planuose. „Susisiekimo ministerija rengia išsamų eismo dalyvių kontrolės ir kitų neatidėliotinų saugaus eismo gerinimo priemonių teikimo planą. Į šį planą įtrauktas vairuotojų rengimo stiprinimas, kontrolė keliuose, kelių infrastruktūros tobulinimas. Jeigu kiekvienoje srityje bus dirbama nuosekliai, neabejoju, jog rezultatai bus tinkami ir pavyks išvengti skaudžių įvykių.

REKLAMA

Taip pat Susisiekimo ministerija atlieka detalius tyrimus dėl kiekvieno mirtino įvykio, į kurį patenka jaunas vairuotojas. Pavyzdžiui, po eismo įvykio, kurio metu žuvo keturi eismo dalyviai, bus peržiūrimos visos jaunojo vairuotojo vairavimo mokykloje nagrinėtos temos, detaliai tikrinama pati vairavimo mokykla, Regitroje bus nagrinėjama, kaip buvo išlaikytas vairavimo ir teorijos egzaminas vairuotojo pažymėjimui gauti“, - toliau Susisiekimo ministerijos užsibrėžtus darbus komentavo V. Pumputis.

REKLAMA
REKLAMA

Susisiekimo ministerijos Saugaus eismo skyriaus vedėjas įvardijo ir dar vieną planuojamą saugaus kelių eismo užtikrinimo taisyklių pataisą.

„Atsisakyti leistinos alkoholio koncentracijos kraujyje normos šiuo metu nėra svarstoma, bet svarstoma galimybė sumažinti ją iki 0,2 promilių taksi vairuotojams, visiems maršrutinių transporto priemonių vairuotojams ir vairavimo instruktoriams. Kitaip tariant, visi vairuotojai, kurie yra pradedantieji ir visi, turintys kitus pažymėjimus nei B kategorijos, turės paisyti 0,2 promilių alkoholio koncentracijos kraujyje normos“, − „Laisvajai bangai“ pranešė V. Pumputis.

Jis pabrėžė, kad didinti šiuo metu galiojančių baudų neketinama, tačiau planuojama atsakomybę griežtinti kitais būdais. Pavyzdžiui už greičio viršijimą mieste daugiau kaip 30 kilometrų atimti vairuotojo pažymėjimą.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų