REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sirijos opozicijos lyderis Moazas Alchatibas (Moaz Alkhatib) pirmadienį ragino prezidentą Bašarą al Asadą (Bashar al-Assad) prisijungti prie dialogo, kuriuo siekiama nutraukti tebesitęsiančias kovas ir padėti "režimui taikiai pasitraukti", praneša "Reuters".

REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdamas po susitikimo su vyresniaisiais Rusijos, JAV ir Irano pareigūnais, M. Alchatibas teigė, kad nė vienas iš jų neturi plano, kaip nutraukti pilietinį karą, todėl sirai patys turi surasti sprendimą.

REKLAMA

"Galingiausios valstybės neturi vizijos (...), tik Sirijos žmonės gali priimti sprendimą", - "Al Jazeera" sakė Sirijos nacionalinės koalicijos lyderis.

Nuosaikiųjų islamistų pamokslininkas praėjusią savaitę pranešė esantis pasiruošęs diskusijoms su B. al Asado atstovais.

Pasak M. Alchatibo, tai nėra "klasta". Šiuo dialogu siekiama nutraukti konfliktą, per kurį žuvo daugiau nei 60 tūkst. žmonių, 700 tūkst. buvo priversti pabėgti iš šalies ir milijonai neteko namų bei kenčia badą.

REKLAMA
REKLAMA

"Režimas turi parodyti aiškią poziciją (dėl dialogo), o mes ištiesime savo ranką žmonių interesams bei padėsime režimui taikiai pasitraukti. Dabar tai - režimo rankose", - sakė M. Alchatibas.

B. al Asadas praėjusį mėnesį pranešė apie planus surengti susitaikymo diskusijas, tačiau pareiškė, kad dialogo su žmonėmis, kuriuos jis pavadino išdavikais ir "Vakarų marionetėmis", nebus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų