REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Talibų pašauta pakistanietė mergaitė, kovojanti už mergaičių švietimą, nuo pasikėsinimo į jos gyvybę pirmą kartą pasirodė vaizdo įraše, kuriame ji teigė tęsianti savo kampaniją, išprovokavusią ataką, skelbia AP.

REKLAMA
REKLAMA

Aiškiai kalbėdama 15-metė Malala Jusafzaj (Malala Yousafzai) teigė, jog "kasdien jaučiasi vis geriau" po savaites trukusio gydymo ligoninėje Didžiojoje Britanijoje.

REKLAMA

"Aš noriu tarnauti. Noriu tarnauti žmonėms. Noriu, kad kiekviena mergaitė, kiekvienas vaikas turėtų galimybę mokytis. Dėl šios priežasties mes įkūrėme Malalos fondą", - vaizdo įraše sakė M. Jusafzaj.

Pakistano talibai šovė į M. Jusafzaj, nes ji neva "propagavo sekuliarizmą". Incidentas įvyko spalio 9 dieną jai su dviem draugėmis važiuojant namo iš mokyklos. Kulka pataikė mergaitei virš kairės akies ir kliudė smegenis.

Šis pasikėsinimas sukėlė pasipiktinimą Pakistane ir daugelyje kitų šalių, o jos kova už moterų teises Pakistane susilaukė pasaulio dėmesio.

REKLAMA
REKLAMA

"Šiandien jūs matote, kad aš esu gyva. Aš galiu kalbėti, matyti, - sakė M. Jusafzaj. - Tai žmonių maldų dėka, nes visi žmonės - vyrai, moterys ir vaikai - meldėsi už mane. Dėl šių maldų Dievas suteikė man naują antrą gyvenimą".

Anot viešųjų ryšių agentūros "Edelman", vaizdo įrašas padarytas sausio 22 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų