REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujai atskleisti faktai drebina sporto šakų karaliaus – futbolo – pamatus. Anot Europos policijos agentūros Europolo, apie 380 rungtynių baigtį daugelyje šalių galėjo nulemti tarptautinė lažybų mafija. Mažiausiai 425 žmonės iš 15 valstybių apgaulėmis žarstė milijonus eurų, rašo „Sport Bild“.

REKLAMA
REKLAMA

Tarp įsivėlusių į nusikalstamą šešėlinį verslą minimi žaidėjai, teisėjai ir atsakingi įvairių klubų asmenys. Europolo direktorius Robas Wainwrightas kalbėjo apie „liūdną dieną Europos futbolui“. Jis perspėjo visus futbolo funkcionierius, kad būtų daug atidesni.

REKLAMA

Jis teigė, kad tarp 380 sutartų rungtynių yra dvi atrankos į pasaulio čempionato dvikovos, du UEFA Čempionų lygos mačai ir nemažai rungtynių aukščiausiose šalių lygose. Tyrėjai tikina, kad šioje byloje aptiko dar 300 įtariamų futbolininkų pėdsakus.

Apgavysčių siūlo galas pradedamas vynioti iš Singapūro, praneša tyrimo komisijos vadovas Friedhelmas Althansas. Vidutiniškai per rungtynes buvo skiriama iki 100 tūkst. eurų, kad mačas baigtųsi norimu rezultatu. Tuomet pradedami statymai, kurių dauguma – Azijos rinkoje. Teigiama, kad šia nusikalstama veikla užsiima ir kelios rusų grupuotės. Tyrimas buvo atliekamas per 18 mėnesių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų