REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo narys Petras Gražulis kreipėsi į Vyriausybę, vidaus reikalų ministrą ir generalinį komisarą dėl "Eitynių už lygybę" apsaugos. Jo nuomone, apsaugą privalo užtikrinti patys organizatoriai, o ne valstybė.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos gėjų lyga oficialiai paskelbė organizuojanti "Eitynes už lygybę" šių metų liepos 27 dieną. Vilniaus savivaldybė yra išdavusi leidimą šias eitynes rengti Upės gatvėje.

REKLAMA

"Keista, bet kai kurie aukšti policijos pareigūnai neadekvačiai reagavo į šį pareiškimą, teigdami, jog renginio apsaugai reikės skirti dideles pajėgas ir daug lėšų", - teigia parlamentaras.

Pasak jo, 2010 m. gegužės 8 d. buvo organizuojamos pirmosios "Baltic Pride" eitynės, kurioms valstybė skyrė itin daug lėšų ir užtikrino tokią didelę apsaugą, kokios nebuvo net per paties popiežiaus Jono Pauliaus II apsilankymą Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

"Lietuvos gėjų lyga yra finansuojama iš įvairių Europos Sąjungos fondų ir privačių asmenų, kurie turi finansinių išteklių organizuotis savo apsaugą, todėl nereikia skirti lėšų ir apsaugos eitynių dalyviams", - teigia Seimo narys P. Gražulis.

Jo nuomone, "Eitynės už lygybę" prieštarauja Konstitucijos 38 straipsniui, skelbiančiam, kad šeima yra visuomenės ir valstybės pagrindas, kad valstybė saugo ir globoja šeimą, motinystę, tėvystę ir vaikystę.

"Konstitucija yra vientisas ir tiesiogiai taikomas aktas, todėl tokios eitynės neturėtų būti rengiamos, tačiau, Vilniaus savivaldybei išdavus leidimą, jų apsaugą privalo užtikrinti patys organizatoriai. Visuomenė gerbdama Konstituciją nepritaria tokiems renginiams, o juo labiau neigiamai vertina lėšų skyrimą tokiems renginiams ir jų apsaugai", - sako P. Gražulis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų