REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Už pusantros savaitės prekyboje pasirodys „Microsoft“ planšetiniai kompiuteriai „Surface Pro“ su operacine sistema „Windows 8 Pro“. Žinoma, aršiems „Microsoft“ platformoms šalininkams šie planšetiniai kompiuteriai patiks labiau, nei planšetės su ARM procesoriais ir „Windows RT“, kadangi adaptuoti programinę infrastruktūrą prie „Windows 8 Pro“ daugiausia teks tik tuint mintyje darbo pobūdį su jutikline sąsaja.

REKLAMA
REKLAMA

Negalima atmesti galimybės, jog „Apple“ savo naująjį „iPad“ su 128 GB duomenų kaupikliu išleido būtent taikydama į verslo vartotojus, o kartu norėdama aplenkti „Microsoft“ ir taip patraukti dar daugiau verslo atstovų į savo pusę.

REKLAMA

Tuo pačiu metu leidinys „DigiTimes“ praneša, jog planšetinis kompiuteris „Surface“ su „Windows 8 Pro“ bus išleistas 1 mln. egzempliorių tiražu. Tai yra keturis kartus mažiau, nei buvo planuota „Windows RT“ modelių atveju. Tiesa, tas pats šaltinis tvirtina, kad „Surface RT“ atveju tiekimo apimtys buvo nurėžtos dvigubai. Beje, pati „Microsoft“ planšetinių kompiuterių „Surface“ pardavimais yra patenkinta.

Tas pats šaltinis teigia, jog iki šios dienos planšetinis kompiuteris „Surface RT“ pasiekė 2 mln. egzempliorių tiekimo ribą, to tarpu galutinius vartotojus surado tik apie pusė jų. Visų kitų „Microsoft“ partnerių pastangomis buvo parduota apie 4 mln. planšetinių kompiuterių su operacine sistema „Windows RT“. Tarp tokių pardavėjų minimos kompanijos „ASUSTek Computer“, „Samsung“, „Lenovo“ ir „Dell“.

Ekspertai mano, jog prekyboje pasirodžius planšetėms su „Windows 8 Pro“ modelių su „Windows RT“ kainos bus sumažintos, kad būtų galima atsikratyti sandėliuose esančių atsargų. „Microsoft“ bandymai skatinti gamintojus išleisti antros kartos „Windows RT“ modelius kol kas sėkmės nesulaukė. Priminsime, kad šiai operacinei sistemai reikia ypatingų programų, tačiau ji kol kas nėra labai išplitusi. Be to, nemaža dalimi „Surface RT“ pardavimus labai riboja aukšta kaina – praktiškai už vieno „Microsoft Surface“ kainą galima įsigyti kelis „Google Nexus 7“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų