REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lėtas ekonomikos augimas verčia gyventojus mažinti išlaidas – ne išimtis ir laidojimo paslaugos. Vis daugiau žmonių pageidauja kuklesnių laidotuvių ceremonijų, tačiau tuo pat metu laidojimo paslaugas teikiantys verslininkai ieško originalių sprendimų ir randa klientų, kurie mielai jais pasinaudoja, rašo CNBC.

REKLAMA
REKLAMA

Pomirtinis skrydis

Floridoje įkurta bendrovė „Celestis“ pirmą kartą į kosmosą kremuotus palaikus paleido 1997 metais.

REKLAMA

Bendrovė siūlo patalpinti velionio pelenus į specialią kapsulę, kuri yra įdedama į prie raketos primontuotą erdvėlaivį. Vėliau belieka paleisti raketą ir po trumpo skrydžio velionis atsiduria kosminėje erdvėje.

Paprastas palaikų pakėlimas į kosmosą, po kurio pelenai vis tiek grįš į žemės atmosferą kainuoja nuo 995 JAV dolerių. Velionio skrydis aplink Mėnulio orbitą kainuoja žymiai brangiau – 12,5 tūkst. JAV dolerių.

Palaidotas su viltimi atgimti

Kriogenikos institutas savo klientams siūlo viltį kada nors atgimti. Pelno nesiekianti organizacija užšaldo kūną panaudodama skystą azotą ir saugo jį specialioje patalpoje.

REKLAMA
REKLAMA

Tokio užšaldymo kaina – 28 tūkst. JAV dolerių. Mainais velionis gauna viltį, kad ateities medicina sugebės prikelti mirusiuosius.

Velionis ant piršto

Bendrovė „LifeGem“ siūlo iš velionio pelenų pagaminti deimantą. Iš pirmo žvilgsnio nestandartiškai atrodantis sprendimas susilaukia pakankamo klientų dėmesio. Paslaugos kaina svyruoja nuo 2,5 iki 20 tūkst. JAV dolerių

Tarp žuvų

Jūrą mylintiems asmenims turėtų patikti „The Neptune Society“ pasiūlymas po kremacijos įsiamžinti dirbtiniame rife vandenyno dugne.

Projekto autoriai siūlo velionio pelenus sumaišyti su specialiu cementu iš kurio vėliau vandenyno dugne yra statomas statulų parkas. Šis parkas tapo dirbtiniu rifu, kuriame jau apsigyveno tūkstančiai žuvų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išėjimas su trenksmu

Jungtinėje Karalystėje veikianti bendrovė „Heavens Above Fireworks“ nemano, kad laidotuvės turėtų būti aplaistomos vien tik ašaromis ir siūlo su artimuoju atsisveikinti fejerverkų šviesoje.

Bendrovė gamina fejerverkus į kuriuos yra įmaišomi ir kremuoto velionio palaikai. Tiesa, bendrovė pripažįsta, kad pirmiausia derėtų surengti tradicines laidotuves ir tik prabėgus kelioms savaitėms po netekties surengti fejerverkų šou.

Šios paslaugos kainos prasideda nuo 1,6 tūkst. JAV dolerių.

Miręs paveikslas

Memorials.com siūlo daugybę tradicinių laidojimo paslaugų, tačiau viena jų pasižymi unikaliu išskirtinumu. Užsisakę paslaugą „Art in Ashes“ galėsite velionio pelenus sumaišyti su aliejiniais dažais iš kurių bus pagamintas abstraktus paveikslas.

REKLAMA

Paslaugos kaina svyruoja nuo 600 JAV dolerių iki 1800 JAV dolerių.

Mumijos grįžta į madą

Mumifikavimo tradicija siekia žmonijos istorijos ištakas. Jutoje veikianti bendrovė „Summum“ siūlo atgaivinti šią praktiką. Bendrovė siūlo pasinaudoti šiuolaikinėmis medicinos bei chemijos žiniomis ir derinti jas su senovine ezoterika. Mumifikacijos kaina siekia 67 tūkst. JAV dolerių.

Taip miršta tikri roko gerbėjai

Grupės KISS gerbėjai gali iškeliauti į geresnį pasaulį gulėdami specialiame grupės atributika papuoštame karste. Toks plienins karstas kainuoja 3,3 tūkst. JAV dolerių.

REKLAMA

Laidojimo namai „drive in“

Kalifornijoje veikiantys Roberto L. Adamso laidojimo namai siūlo atsisveikinti su mirusiuoju neišlipant iš automobilio salono. Anot bendrovės vadovo, kai kurie žmonės bijo būti vienoje patalpoje su mirusiuoju todėl jiems patogiau viską stebėti per stiklą. Ši paslauga papildomai nieko nekainuoja ir yra naudojama tik artimųjų pageidavimu.

Tapk urna

Vermonte įsikūrusi bendrovė „Cremation Solutions“ siūlo tradicines bei originalias laidojimo paslaugas. Viena jų – galimybė sukurti personalizuotą urną, kuri visiškai atitiks mirusiojo ar jo pasirinkto asmens biustą. Tokių urnų kaina svyruoja nuo 600 JAV dolerių iki 2,6 tūkst. JAV dolerių.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų