REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Technikos entuziastai jau gali pradėti skaičiuoti laiką, kuris liko iki kovo 28 d. arba dienos, kuomet Niujorko automobilių parodoje bus paskelbti 2013 m. „World Car Awards“ nugalėtojai. Tradiciškai bus skelbiamas ne tik svarbiausio titulo, bet ir „Pasaulio sportinis automobilis“, „Pasaulio ekologiškas metų automobilis“ ir „Pasaulio automobilių dizaino“ nominacijų nugalėtojai.

REKLAMA
REKLAMA

Geriausiųjų kiekvienoje kategorijoje trejetai bus paskelbti antradienį, kovo 5 d. Ženevos automobilių parodoje.

REKLAMA

Iš 66 žinomų tarptautinių automobilių žurnalistų sudaryta komisija slaptu balsavimu jau atrinko finalininkų dešimtukus kiekvienoje kategorijoje. Anot konkurso organizatorių, kiekvienas iš žiūri narių įvertinimus skiria pagal savo patirtį susijusią geriausiais metų automobiliais. Komisija sudaryta taip, kad būtų išlaikytas balansas tarp Azijos, Europos, Didžiosios Britanijos, Šiaurės Amerikos, Rusijos ir likusių kraštų atstovų.

REKLAMA
REKLAMA

2013 m. „Pasaulio metų automobilis“ bus renkamas iš šių kandidatų (abėcėles tvarka):

„Audi A3“

„Land Rover Range Rover“

„Mazda6“

„Mazda CX-5“

„Mercedes-Benz“ A klasė

„Peugeot 208“

„Porsche Boxster / Cayman“

„Scion FR-S / Subaru BRZ / Toyota GT 86“

„Volkswagen Golf“

„Volvo V40“

2013 m. „Pasaulio sportinis automobilis“ bus renkamas iš šių automobilių:

Aston Martin Vanquish

„Audi RS 5“

BMW M6 Coupe / Convertible“

„BMW M 135i“

„Ferrari F12 Berlinetta“

„Mercedes-Benz SL 63 AMG“

„Mercedes-Benz SLS AMG Roadster“

„Porsche Boxster / Cayman“

Renault Clio Sport“

„Scion FR-S / Subaru BRZ / Toyota GT 86“

Kitas komisijos žingsnis yra pakartotinis aukščiausių dešimtukų abiejose klasėse vertinimas, ruošiantis paskutiniam balsavimo raundui vasario mėnesį. Žurnalistai vertins kiekvieną automobilį atsižvelgdami į jų privalumus, kokybės ir kainos santykį, saugumą, ekologiškumą, emocinį patrauklumą ir reikšmę industrijai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daugiausiai balų surinkę trejetukai abiejose kategorijoje bus paskelbti tarptautinėje Ženevos automobilių parodoje kovo 5 d.

Praėjusiais metais metais „Pasaulio metų automobilio“ titulą pelnė „Volkswagen Up!“, 2011 m. jis atiteko „Nissan Leaf“, 2010 m. – „Volkswagen Polo“, 2009 m. – „Volkswagen Golf“, 2008 m. − „Mazda 2/Mazda Demio“, 2007 m. – „Lexus LS460“, 2006 m. – 3 serijos BMW ir 2005 m. − „Audi A6“

„Pasaulio sportinio autimobilio“ nominacijoje 2012m. triumfavo „Porsche 911“, 2011 m. – „Ferrari 458 Italia“, 2010 m. – „Audi R8 V10“, 2009 m. – „Nissan GT-R“, 2008 m. – „Audi R8“, 2007 m. – „Audi RS4“, o 2006 m. – „Porsche Cayman S“.

REKLAMA

„Pasaulio ekologiško automobilio“ kategorijoje kandidatai atrenkami kitaip. Konkurso komitetas atrinko penkis „žaliųjų“ technologijų ekspertus, kurie peržiūrės visą nominuotų kandidatų dokumentaciją ir technines charakteristikas. Tuomet jie sudaro trumpą sąrašą, kurį 66 komisijos nariai vertina antrojo balsavimų raundo metu vasario mėnesį.

2013 m. finalininkai „Pasaulio ekologiško metų automobilio“ nominacijoje:

„Renault Zoe“

„Smart Electric Drive“

„Tesla Model S“

„Volkswagen Jetta Hybrid“

„Volvo V60 Plug-in Hybrid Diesel“

Automobiliai, pretenduojantys į 2013 m. „Pasaulio automobilių dizaino“ nominaciją atrenkami iš metų rinkimuose dalyvaujančių automobilių sąrašo, tačiau gali būti įtraukti ir individualiai, jei tik buvo pristatyti publikai ir siūlomi rinkoje nuo 2012 m. sausio 1 d. iki 2013 m. gegužės 30 d. imtinai.

REKLAMA

Panašiai kaip ir ekologiško modelio rinkimuose, čia taip pat atrenkami pasaulyje žinomi dizaino ekspertai, kurių prašoma įvertinti kiekvieną kandidatą ir sudaryti rekomendacijų sąrašą pagrindinės komisijos nariams.

2013 m. į „Pasaulio automobilių dizaino“ apdovanojimą pretenduoja:

„Aston Martin Vanquish“

„Renault Clio“

„Jaguar F-Type“

„Land Rover Range Rover“

„Mazda 6“

„Volkswagen Golf“  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų