REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Ministro Pirmininko tarnyboje įvyko didžiųjų šalies ligoninių, visuomeninių organizacijų vadovų bei Sveikatos apsaugos ministerijos atstovų susitikimas, kuriame diskutuota, kaip pertvarkyti sveikatos apsaugos sistemą, kad permainos vyktų sklandžiai, tenkintų pacientų lūkesčius, padėtų išspręsti susikaupusias problemas ir garantuotų geresnį sveikatos įstaigų darbą.

REKLAMA
REKLAMA

Susitikimo dalyviai sutarė, jog reikalingos permainos turi būti įgyvendintos taip, kad nebūtų supriešintos valstybinės ir privačios gydymo įstaigos, būtų garantuota paslaugų kontrolė sveikatos apsaugos sistemoje ir racionaliai naudojamos lėšos perkant brangią medicininę įrangą. Ligoninių vadovai atkreipė dėmesį, jog būtina sutvarkyti pacientų srautus – gyventojui prieš patenkant į specializuotą centrą neturėtų būti dubliuojami tyrimai ar apmokėjimas už paslaugas.

REKLAMA

Pasak Ministro Pirmininko Algirdo Butkevičiaus, privati medicina, kaip sveikatos apsaugos sistemos dalis, suteikia žmogui paslaugų pasirinkimo galimybę. „Tačiau reikia peržiūrėti, kaip atsiskaitoma už suteiktas paslaugas, kokia gydymo įstaigų infrastruktūra, kad gyventojams būtų prieinama reikalinga medikų pagalba ir efektyviai naudojamos sveikatos apsaugai skiriamos valstybės lėšos“, – pažymėjo premjeras.

Susitikime taip pat kalbėta apie būtinybę tobulinti brangios įrangos įsigijimo ir panaudojimo tvarką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų