REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Verslo konfederacijos vadovas Valdas Sutkus tvirtina, jog minimalios mėnesinės algos (MMA) padidinimas 150 litų iki 1 tūkst. litų nėra dramatiškas žingsnis, be to, jei įmonė negali savo darbuotojui tiek mokėti, kažkas negerai yra su darbdavio pasaulėžiūra ir morale.

Verslo konfederacijos vadovas Valdas Sutkus tvirtina, jog minimalios mėnesinės algos (MMA) padidinimas 150 litų iki 1 tūkst. litų nėra dramatiškas žingsnis, be to, jei įmonė negali savo darbuotojui tiek mokėti, kažkas negerai yra su darbdavio pasaulėžiūra ir morale.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Jeigu verslas šiandien negali mokėti darbuotojui bent 1 tūkst. litų "ant popieriaus", tai kažkas blogai arba su tuo verslu, arba su verslininko pasaulėžiūra ir morale, arba dar yra kažkokių kitų dalykų (...) Šita žinia yra gera, ji nėra dramatiška - padidinimas 150 litų nėra dramatiškas, tai greičiau yra tam tikra žinia rinkai, kad algos Lietuvoje turi tendenciją didėti (...) Aišku, jei tai būtų padaryta drastiškai, tai būtų per sunku", - penktadienį po susitikimo su Premjeru Algirdu Butkevičiumi žurnalistams kalbėjo jis.

REKLAMA

V. Sutkus pažymėjo, jog Verslo konfederacija nuosekliai pasisakė už MMA didinimą.

ELTA primena, kad MMA nuo šių metų pradžios siekia 1 tūkst. litų. Smulkaus ir vidutinio verslo atstovai baiminasi, jog toks žingsnis - bandymas sužlugdyti jų įmones.

Prieš ydingą jaunuolių įdarbinimo politiką

V. Sutkus nepalaiko praėjusios kadencijos Vyriausybės sprendimo jaunimo nedarbo problemą spręsti skiriant pašalpas darbdaviams mainais už jų įdarbinimą.

REKLAMA
REKLAMA

"Praėjusios kadencijos Vyriausybė buvo pradėjusi tokią, mūsų nuomone, nepasiteisinusią praktiką - pašalpų skyrimą darbdaviui už tai, kad jis priima jauną žmogų. Manome, kad tai nėra perspektyvu, kadangi primokėti keletą litų galima juodadarbiams, kurie dirba paprastą ir primityvų darbą", - penktadienį po susitikimo su Premjeru Algirdu Butkevičiumi žurnalistams sakė jis.

V. Sutkus atskleidė, jog, apklausus konfederacijos narius, neatsirado sutinkančių vien dėl skiriamos pašalpos priimti jaunus žmones į darbą. Šio uždaro rato išeitį jis mato tik programų, skirtų jaunuolių gebėjimams stiprinti, kūrime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Reikėtų ugdyti gebėjimus, reikėtų kurti sistemas - tą ir darome. Verslo konfederacija vykdo keletą projektų, skirtų tiek verslumo ugdymui, tiek jaunimo įdarbinimui (...) Manome, kad pinigus, skirtus pašalpų dalybai, reikėtų grąžinti į programų gebėjimams stiprinti finansavimą", - pabrėžė V. Sutkus.

Su Vyriausybe susitiks kas pusmetį

Verslo konfederacija, ieškodama geriausių išeičių susikaupusioms problemoms spręsti, planuoja kas pusmetį rengti susitikimus su Vyriausybe, teigia jos vadovas Valdas Sutkus.

"Mes manome, kad jie (susitikimai. - ELTA) galėtų vykti kas pusmetį, su atskiromis ministerijomis - kas ketvirtį, apžvelgiant spręstinas problemas ir ieškant bendrų sprendimo būdų. Verslas - svarbi visuomenės šaka, mokanti mokesčius ir iš kurios yra išlaikoma valstybė. Dėl to mūsų balsas turi būti girdimas. Malonu, kad dėl šito ginčų nekilo", - penktadienį susitikimo su Premjeru Algirdu Butkevičiumi rezultatus komentavo jis.

REKLAMA

V. Sutkus pažymėjo, jog susitikimo tikslas ir buvo su Premjero kanceliarija susitarti dėl reguliaraus bendradarbiavimo.

"Mes esame ta verslo organizacija, kuri nuosekliai dirba su Seimu ir Vyriausybe. Esame pateikę 55 pasiūlymus iš 10-ies verslo sričių Vyriausybės programai. Mes tą padarėme dar pernai. Dabar galime konstatuoti, kad tikrai daugiau negu pusė mūsų pasiūlymų pateko į šios Vyriausybės programą", - pasakojo V. Sutkus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų