REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusis į Lietuvą per Raigardo punktą įvežė kontrabandinių cigarečių krovinį. Jo reisą nutraukė Varėnos pasieniečiai, šalia punkto užsieniečio automobilį sustabdę pakartotinei kontrolei.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį pavakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Specialiosios paskirties užkardos pareigūnai Druskininkų savivaldybėje, kelyje Raigardo punktas – Druskininkai, sustabdė automobilį „Mercedes Benz“ baltarusiškais numeriais. Jį vairavęs 41-erių Baltarusijos pilietis į Lietuvą ką tik buvo įvažiavęs per Raigardo kontrolės punktą, kur įveikė muitinės kontrolę.

REKLAMA

Tai, kad jį jau Lietuvos teritorijoje pakartotiniam patikrinimui sustabdė pasieniečiai, baltarusiui buvo labai netikėta. Iš pirmo žvilgsnio atrodė, kad užsienietis nieko draudžiamo negabena.

Specialiosios paskirties užkardos pareigūnai atidžiai apžiūrėjo jo „Mercedes Benz“, varomą dujomis. Pasieniečiai aptiko, kad automobilio degalų bake prigrūsta cigarečių pakelių. Iš viso baltarusis į Lietuvą įvežė 1060 pakelių cigarečių „NZ Gold Super Slims“, „Minsk 5 Super Slims“, „Queen Menthol“ ir „NZ Black Super Slims“. Visos rūkalų pakuotės paženklintos Baltarusijos banderolėmis.

Dėl kontrabandos baltarusiui pradėta administracinės bylos teisena. Jam gresia bauda nuo 10 iki 20 tūkst. litų ir automobilio konfiskavimas.

Po apklausos Druskininkų užkardoje užsienietį VSAT pareigūnai paleido. Jo „Mercedes Benz“ ir gabentos cigaretės saugomi šioje užkardoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų