REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

(Papildyta 10.10)

REKLAMA

Pasibaigus teismo posėdžiui V. Uspaskichas sakė apgailestaujantis, kad kolegija atmetė prašymą apklausti liudytojus, kurie galėtų patvirtinti, jog kita dalis liudytojų davė melagingus parodymys: „Jie galėtų įvardyti, kas iš tikrųjų pasirašė deklaracijas, kurios buvo pateiktos Mokesčių inspekcijai“.

REKLAMA
REKLAMA

V. Uspaskichas pridūrė, kad jis negalėjo dėti parašų, dėl kurių teismas atsisakė atlikti rašysenos ekspertizę, be Tarybos sutikimo: „Todėl ir norėjau, kad ateitų paliudyti visi nariai“.

REKLAMA

--------------

Vilniaus apygardos teismas po savaitės tęsia baudžiamąją bylą, kurioje Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas bei kiti trys nariai – Vytautas Gapšys, Vitalija Vonžutaitė ir Marina Liutkevičienė kaltinami sukčiavimu bei mokesčių slėpimu.

Vilniaus apygardos teisėjų kolegija nutarė atmesti prašymą išreikalauti iš generalinės prokuratūros deklracijų bei patikrinti, ar Mokesčių inspekcijai pateiktose deklaracijose parašai yra autentiški, nes, anot teismo, Darbo partija jų nepristatė aukščiau minėtai įstaigai.

REKLAMA
REKLAMA

Kolegija atmetė pateiktą prašymą dėl Sodros finansinės ataskaitos, nes ši deklaracija yra byloje.

Taip pat teismas netenkino prašymo apklausti 329 Darbo partijos tarybos narius, nes daugelis pavardžių kartojasi, o kiti jau apklausti teisme, kur jiems buvo užduoti klausimai.

Teismas neskirs ir parašų, kurie yra V. Uspaskich deklaracijose, rašysenos ekspertizės.

Teisėjų kolegija nesutiko apklausti kai kurių liudytojų, nes daugelio parodymai byloje jau yra.

Prašymą iškviesti Mokesčių inspekcijos specialistus, regusius finansinių dokumentų analizę, teismas tenkino ir nutarė juos kviesti į posėdį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau atmetė prašymą atlikti kompleksinę finansinę analizę.

Antausį gavo ir prokuroras Saulius Verseckas, mat teismas atmetė jo prašymą apklausti liudytojus, nes jų parodymai jau yra byloje. Neapklaustus liudytojus raginama iškviesti šaukimais, o kitus – atvesdinti, nes, anot teismo, dalis liudytojų ignoravo šaukimus.

Teismas taip pat paskelbė, kad kvies kompiuterių specialistus.

Kitas posėdis vyks vasario vienuolikta dieną..

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų