REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentė Dalia Grybauskaitė vasario 1-3 dienomis dalyvaus tarptautinėje Miuncheno saugumo konferencijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Tai viena didžiausių ir svarbiausių konferencijų pasaulyje, kurioje kasmet aptariamos geopolitinės tendencijos ir formuojamos pagrindinės užsienio, gynybos, ekonominio bei energetinio saugumo politikos kryptys.

REKLAMA

Miuncheno saugumo politikos konferencija yra tarptautinis diskusijų forumas, pagal savo svarbą dažnai lyginamas su Šveicarijos kurorte vykstančiu prestižiniu ekonomikos forumu ir todėl vadinamas "saugumo bendruomenės Davosu".

Lietuvos vadovė pakviesta sakyti pagrindinę kalbą diskusijoje apie Europos Sąjungos (ES) ateitį ir priemones euro zonos problemoms spręsti.

Kartu su Prezidente 49-ojoje Miuncheno saugumo konferencijoje dalyvaus krašto apsaugos ministras Juozas Olekas ir užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Konferencijoje taip pat bus diskutuojama euroatlantinės gynybos, energetikos geopolitikos, kibernetinio saugumo klausimais, bus aptariama padėtis Malyje, Sirijoje ir Irane.

Šiais metais renginyje dalyvaus ES vyriausioji įgaliotinė užsienio reikalams ir saugumo politikai Ketrina Ešton (Catherine Ashton), Europos Komisijos prezidentas Žozė Manuelis Barozas (Jose Manuelis Barroso), NATO generalinis sekretorius Andersas Fogas Rasmusenas (Anders Fogh Rasmussen), Estijos, Azerbaidžano, Makedonijos, Kroatijos, Kosovo prezidentai, JAV viceprezidentas Džozefas Baidenas (Joseph Biden), daugelio ES, NATO ir kitų šalių užsienio reikalų ir gynybos ministrai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų