REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Vilniaus apygardos teismas, nagrinėjantis vadinamąją Darbo partijos juodosios buhalterijos bylą, skelbs nutartį dėl proceso dalyvių prašymų. Paaiškės, kokie kaltinamųjų ir jų gynėjų prašymai tenkinami, o kokie atmetami.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį vykusiame teismo posėdyje Darbo partijos advokatai paprašė papildomai apklausti daugiau kaip 100 liudytojų, skirti ekspertizę nustatyti Darbo partijos lyderio Viktoro Uspaskicho parašo tikrumą ant kai kurių dokumentų, apklausti specialistus, atlikusius skaičiavimus, patikrinti visas deklaracijas, teiktas „Sodrai“ ir Valstybinei mokesčių inspekcijai ir paskirti ekspertizę bei kt. Kaltinamieji nemano, kad šiais prašymais vilkina teismo procesą.

REKLAMA

Prokurorai Darbo partiją kaltina sistemingai vedus dvigubą buhalterinę apskaitą, dėl ko esą neįmanoma tiksliai nustatyti šios partijos finansinių įsipareigojimų vykdymo ir struktūros 2004–2006 m., tačiau pernai spalio 26 d. kaltinamųjų byloje veiksmai buvo perkvalifikuoti į sukčiavimą. Šie kaltinimai atsirado prokurorui nusprendus perkvalifikuoti kaltinamųjų veiksmus.

Skaičiuojama, kad partija neįrašė į oficialią apskaitą daugiau kaip 24 mln. litų pajamų, daugiau kaip 23 mln. litų išlaidų, valstybei nesumokėjo daugiau kaip 3,8 mln. litų mokesčių ir įmokų.

Kaltinimai byloje buvo pateikti ir Darbo partijai kaip juridiniam asmeniui, ir kai kuriems asmenims. „Darbietis“ Vytautas Gapšys kaltinamas nurodęs buhalterinę apskaitą vesti apgaulingai ir pasirašęs žinomai neteisingus dokumentus, Darbo partijos vyriausioji iždininkė Marina Liutkevičienė – valstybės institucijoms finansinėse deklaracijose žinomai pateikusi neteisingus duomenis. Tarp kaltinamųjų – ir Vitalija Vonžutaitė, kuriai, pasak prokurorų, V. Uspaskichas nurodė vesti dvigubą buhalteriją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų