REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Perspėti jaunas moteris apie prekybos žmonėmis pavojų, kuris dažnai slypi po gražiais pažadais gauti pelningą darbą užsienyje, toks visuomeninės organizacijos "Gelbėkit vaikus" ir Didžiosios Britanijos ambasados socialinės kampanijos prieš prekybą žmonėmis tikslas.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį ambasadoje pristatomas kampanijos prevencinis filmukas "Dvi mažos mergaitės", padėsiantis viešinti problemą visuomenėje.

REKLAMA

Prekyba žmonėmis - viena didžiausių ir grėsmingiausių socialinių problemų visame pasaulyje. Skurdas, ekonominiai, politiniai sunkumai, geresnio gyvenimo siekis skatina daugelį žmonių, tarp jų ir jaunas moteris, palikti gimtuosius namus ir ieškoti darbo kitur. Apie tai ir pasakoja animacinio filmuko "Dvi mažos mergaitės" herojės, kurias be gailesčio apgauna joms artimi žmonės.

Filmas "Dvi mažos mergaitės" buvo sukurtas konsultuojantis su grupe moterų iš Albanijos, kurios tapo prekybos žmonėmis aukomis, tačiau jas išgelbėjo "Poppy" projektas, skirtas teikti pagalbą prekybos žmonėmis aukoms. Filmas gali būti naudojamas prevenciniam darbui su vaikais ir jaunais žmonėmis, aptariant prekybos žmonėmis grėsmes ir mokant juos atpažinti pavojų. Taip pat šis filmukas naudojamas ir kaip informacinė priemonė, skatinti prekybos žmonėmis problemos viešinimą visuomenėje. Jis yra platinamas 13-oje Rytų Europos šalių, kurių viena yra Lietuva.

REKLAMA
REKLAMA

Filmo pristatymo renginyje dalyvaus filmo kūrėja Ruta Beni (Ruth Benni), Jungtinės Karalystės ambasadorius Deividas Hantas (David Hunt), "Gelbėkit vaikus" generalinė direktorė Rasa Dičpetrienė, "Gelbėkit vaikus" valdybos pirmininkas Tadas Vizgirda. Prekybos žmonėmis situaciją Lietuvoje apžvelgs Lietuvos kriminalinės policijos Prekybos žmonėmis tyrimo skyriaus vyriausioji tyrėja Beata Januškaitė-Lukaševič.

2011 m. Lietuvos institucijos inicijavo 21 prekybos žmonėmis nusikaltimo tyrimą, pradėjo 37 prekeivių žmonėmis baudžiamąjį persekiojimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ekspertų vertinimu, Lietuvoje prekybos žmonėmis mastai yra didžiausi tarp Baltijos valstybių, tačiau oficialios statistikos nėra dėl reiškinio latentiškumo.

Didžiosios Britanijos vidaus reikalų ministerijos duomenimis, 2011 m. Jungtinėje Karalystėje buvo identifikuotos 946 aukos, nukentėjusios nuo organizuotų prekybos žmonėmis grupuočių. 634 iš jų buvo moterys ir 312 vyrai, 712 suaugusieji ir 234 vaikai. Daugiausiai nukentėjusių vaikų buvo 16-17 metų amžiaus, rodo Didžiosios Britanijos ambasados pateikti duomenys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų