REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paskirtasis JAV gynybos sekretorius Čakas Heigelis (Chuck Hagel) per jo kandidatūros svarstymą Senate pristatė save kaip ryžtingą JAV saugumo interesų gynėją. Kalbėdamas Ginkluotųjų pajėgų komitete jis pareiškė, kad, jei bus būtina, gins šalies interesus "visa karine jėga", praneša agentūra AFP.

REKLAMA
REKLAMA

"Bet mes turime būti ir protingi, dar svarbiau - išmintingi, jei reikės panaudoti didžią mūsų šalies galią", - kalbėjo Vietnamo karo veteranas. Jis žadėjo, kad jam vadovaujant Jungtinių Valstijų kariuomenė liks stipriausia pasaulyje.

REKLAMA

Prezidento Barako Obamos (Barack Obama) pasirinktas kandidatas komitete sulaukė kritikos dėl savo ankstesnės politikos. "Č. Heigelio elgesys balsuojant kelia labai didelį susirūpinimą ir neatitinka daugumos nuomonės", - pareiškė respublikonų senatorius Džeimsas Inhofas (James Inhofe).

Č. Heigelis taip pat yra respublikonas, tačiau dėl tariamai Izraeliui kritiškos, o Iranui palankios pozicijos kolegų vertinamas prieštaringai.

Aukšti respublikonai Kongrese 66 metų Č. Heigelį vadina pernelyg nuolaidžiu Irano atžvilgiu ir kaltina jį nepakankamai palaikant Izraelį. Dėl to gali kilti problemų patvirtinant jo kandidatūrą Senate.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau Č. Heigelis per svarstymą pabrėžė, kad visiškai remia B. Obamos tikslą neleisti susikurti Iranui branduolinio ginklo. Praeityje jis priešinosi karinei atakai prieš Irano branduolinius objektus ir vienašališkoms sankcijoms Teheranui.

Č. Heigelis taip pat pabrėžė esąs "stiprus Izraelio rėmėjas". Per 12 Senate praleistų metų jis teigė niekada nebalsavęs prieš Izraelio interesus.

Č. Heigelis taip pat patvirtino kritiškai vertinąs Irako karą. Šis karas yra "blogiausias ir pavojingiausias sprendimas po Vietnamo", - kalbėjo jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų