REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sirija dėl Izraelio antskrydžio oficialiai pasiskundė Jungtinėms Tautoms (JT), skelbia BBC.

Sirijos kariuomenė teigia, kad Izraelio naikintuvai užpuolė karinį tyrimų centrą į šiaurės vakarus nuo sostinės Damasko. Valstybinė televizija pranešė, kad per antskrydį žuvo du žmonės ir dar penki buvo sužeisti. Šalies kariuomenė paneigė pranešimus, kad buvo pataikyta į Libaną ginklus gabenančius sunkvežimius.

REKLAMA
REKLAMA

Sirijos užsienio reikalų ministerija išsikvietė JT vadą Golano aukštumose ir jam pateikė oficialų protestą dėl Izraelio veiksmų. Sirija teigia, kad Izraelis pažeidė 1974 metų Sirijos ir Izraelio susitarimą nutraukti karinius veiksmus. Abi šalys formaliai tebekariauja. Nuo 1974 metų Golano aukštumose yra dislokuotos JT stebėtojų pajėgos.

REKLAMA

Analitikai teigia, kad dėl tokio puolimo gali kilti rimtas diplomatinis incidentas, nes Iranas anksčiau pareiškė, kad Izraelio puolimą prieš Siriją prilygintų puolimui prieš Teheraną. Irano užsienio reikalų ministras pasmerkė numatomą antskrydį ir teigė, kad tai "atviras puolimas, paremtas Vakarų politika", kuriuo siekiama sunaikinti stabilumą Sirijoje, ir pridūrė, kad puolimas turės "rimtų pasekmių". Sirijos sąjungininkė Rusija taip pat pasmerkė antskrydį ir pareiškė, kad tai nepriimtinas JT Chartijos pažeidimas.

REKLAMA
REKLAMA

Kai kuriuose pranešimuose teigiama, kad Izraelis galėjo užpulti Sirijos mokslinių tyrimų centrą, vadinamą prancūzišku akronimu CERS, kuriame, manoma, kuriamas biologinis ir cheminis ginklas.

Izraelis ir JAV atsisakė komentuoti pranešimus apie incidentą. Libano kariuomenės ir vidaus saugumo šaltiniai oficialiai nepatvirtino pranešimų, kad buvo užpultas ginklus gabenęs konvojus, tačiau teigė, kad pastarąją savaitę Izraelio naikintuvų aktyvumas virš Libano padidėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų