REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Ar Lietuvoje žvaigžde gali tapti bet kas? Kas šių dienų dainininkui svarbiau – geras balsas, talentas ir charizma ar ilgos kojos, putli krūtinė ir gera fonograma?

Ar Lietuvoje žvaigžde gali tapti bet kas? Kas šių dienų dainininkui svarbiau – geras balsas, talentas ir charizma ar ilgos kojos, putli krūtinė ir gera fonograma?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į šiuos klausimus per laidos „Plikis ir ponia“ filmavimą atsakymų ieškojo Lietuviškos estrados žvaigždės ir žvaigždutės: dainininkas, dainų autorius ir muzikos prodiuseris Deivydas Zvonkus, šokėjas, įvairių projektų dalyvis ir laidų vedėjas Andrius Butkus, dainininkė ir vokalo mokytoja Rosita Čivilytė, televizijos prodiuseris Gediminas Jaunius, atlikėjas Radžis, grupės „Kitokios“ narė Indrė Burlinskaitė ir operos solistas Vytautas Juozapaitis.

REKLAMA

Laidos vedėjai, Rūta Mikelkevičiūtė ir Arūnas Valinskas, pirmiausia pademonstravo „parodomąją programą“ – apšviesti ryškių šviesų, žėrint blizgučiams ir krentant konfeti, pagal fonogramą atliko trumpą dainą.

„Dainuoti gali bet kas, bet ne visų galima klausyti“, – į klausimą, ar dainuoti gali visi, atsakė D. Zvonkus.

Ar šiandien pasaulis priklauso jauniems gražiems, agresyviems ir ne visada talentingiems? „Šlovė ir garbė nėra vien televizija. Išjungus televizorių, ta šlovė kaip ir pasislepia anapus ekrano. Manau, kad televizija turėtų būti paskutinė instancija, parodanti, kad tas žmogus yra vertas vadintis žvaigžde – visa kita turi būti padaryta iki tol. Deja, mūsų visuomenėje yra kitaip“, – svarstė V. Juozapaitis. Jis taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad be gabumų ir pastangų žinomais norintys tapti jaunuoliai patys save traumuoja – tapę matomi, būna viešai sukritikuojami.

REKLAMA
REKLAMA

„Iš visų realybės šou yra du dalyviai, kurie išliko – tai Radžis ir Merūnas“, – apie žvaigždžių „darymą“ pastebėjo E. Kučinskas.

A. Valinskas pasiteiravo scenos vilko E. Kučinsko, ar jam neapmaudu, kad anksčiau į koncertus susirinkdavusias tūkstantines minias pervilioja jaunoji atlikėjų karta. Jam nespėjus atsakyti į klausimą, įsiterpė Radžis: „Neturime ir mes tų tūkstantinių minių.“ Pasak jo, muzikinio kelio pradžioje, kai jį ir kitus realybės šou „Kelias į žvaigždes“ dalyvius nuolat rodė televizija, salės išties būdavo pilnos, o dabar žmonių susirenka ir daugiau, ir mažiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kaip jūs, politikai, taip nuvaldėt Lietuvą, kad žmonės taip nebeina į koncertus?“ – buvęs seimūnas A. Valinskas ironiškai paklausė dabartinio parlamentaro V. Juozapaičio. „Politikas yra politikas tol, kol jis politikoje. Tai jūs, kolega, nuvaldėt Lietuvą, o mes dabar taisysim jūsų klaidas“, – atsikirto jam V. Juozapaitis.

Vienus atlikėjus į populiarumą lyg raketa iššauna televizija ir profesionalūs vadybininkai, o kiti prasimušti bando patys. „Mes dirbame be prodiuserio. Iš pradžių mus bandė sumalti į miltus, atėję į koncertus norėdavo nušvilpti, bet paskui pastebėjome, kad žmonės mus pamėgsta ir dabar sekasi visai neblogai“, - apie savo grupę „Kitokios“ pasakojo I. Burlinskaitė. Muzikinio išsilavinimo neturinti mergina teigė, kad mokytis šios profesijos subtilybių ir neketina, o dainuoja dėl to, kad jai tai smagu, o kaip bus ateityje – parodys laikas.

REKLAMA

E. Kučinskas į tai replikavo, kad net ir tiems, kurie turi talentą ir potencialo, nepakenktų pasimokyti. „Jiems tikrai nepamaišytų pasimokyti solfedžio, harmonijos – visiškai kitoks būtų pagrindas. Iš dviejų sakinių galiu pasakyti, ar žmogus yra mokęsis muzikos.“ Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad pasirodymas scenoje jaunoms merginoms – proga parodyti save. O susiradusios turtingą vyrą ar vaikiną, vienadienės žvaigždutės nustoja siekti populiarumo ir užgęsta.

A. Valinskas pasiūlė diskusijos dalyviams eksperimentą: „paklausyti muzikos“ ir atpažinti atlikėjus. „Muzika“ skambėjo tyliai – tai buvo nufotografuotos dainininkių iškirptės.

REKLAMA

G. Jaunius, kurio rengtas gyvos muzikos projektas „Lietuvos balsas“ baigėsi visiška finansine nesėkme, sakė : „Supratau, kad Lietuvai to tiesiog nereikia. Ir Arūnas labai taikliai groteskiškai parodė, kas yra televizija.“ Pasak jo, televizija labai stipriai formuoja žiūrovų skonį, o šiuo metu joje – „skonio bankrotas“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų