REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį Lietuvoje lankysis NATO generalinis sekretorius Andersas Fogas Rasmusenas (Anders Fogh Rasmussen).

REKLAMA
REKLAMA

Tai bus trečiasis A. F. Rasmuseno vizitas Lietuvoje nuo 2009 m., kai jis pradėjo eiti šias pareigas.

REKLAMA

Šįkart viešėdamas Lietuvoje A. F. Rasmusenas susitiks su Prezidente Dalia Grybauskaite, Ministru Pirmininku Algirdu Butkevičiumi, krašto apsaugos ir užsienio reikalų ministrais Juozu Oleku ir Linu Linkevičiumi, Seimo vadovybe, lankysis NATO oro policijos misijos bazėje Zokniuose, kur šiuo metu Baltijos valstybių oro erdvę su savo naikintuvais saugo Danijos karališkųjų oro pajėgų kariai.

Lietuvos Prezidentė ir NATO vadovas kalbės apie Aljansui ir Baltijos šalių regionui svarbiausius saugumo ir gynybos klausimus, taip pat aptars, kaip realiai veikia NATO gynybos planai.

REKLAMA
REKLAMA

Šiemet pirmą kartą per regionines pratybas "Steadfast Jazz" bus realiai išbandyti kolektyvinės gynybos scenarijai ir patikrintas NATO gynybos planų Baltijos šalims efektyvumas. Prezidentė ir A. F. Rasmusenas aptars, kaip rengiamasi šioms Baltijos šalyse ir Lenkijoje šių metų rudenį vyksiančiomis pratyboms.

NATO vadovo ir užsienio reikalų ministro L. Linkevičiaus susitikime ketinama aptarti NATO vaidmenį Afganistane po 2014 m., oro policijos misiją Baltijos šalyse, NATO partnerysčių ir plėtros politikos perspektyvas, energetinį saugumą bei kitus klausimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų