REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pastaruoju metu sparčiai intensyvėjant Šiaurės ir Baltijos šalių bendradarbiavimui, stiprinami ir valstybių parlamentų ryšiai. Sausio 30 dieną Lietuvos ambasadorius Stokholme Eitvydas Bajarūnas kartu su Latvijos ir Estijos kolegomis dalyvavo inauguraciniame Baltijos šalių grupės (Baltic Network) susitikime Švedijos parlamente Riksdage.

REKLAMA
REKLAMA

Renginyje, kuriame dalyvavo Riksdago ES reikalų komiteto pirmininkas Carlаs Hamiltonas, Užsienio reikalų komiteto pirmininko pavaduotojas Urbanas Ahlinas ir kelios dešimtys kitų komitetų narių, nuspręsta, kad grupei vadovaus Moderatų partijos narys Matsas Johanssonas.

REKLAMA

Savo pranešime Lietuvos ambasadorius pabrėžė, kad parlamentinis bendradarbiavimo lygmuo itin svarbus dar aktyviau plėtojant Šiaurės ir Baltijos šalių bendradarbiavimą, taip pat Europos Sąjungoje svarstant apie nacionalinių parlamentų vaidmens augimą.

Pasak jo, svarbu suaktyvinti Švedijos, Estijos, Latvijos ir Lietuvos parlamentų partnerystę ES, Šiaurės ir Baltijos šalių bendradarbiavimo, ekonomikos augimo, fiskalinės disciplinos, energetikos, saugumo politikos srityse. Skatinant regiono įstatymų leidėjų bendradarbiavimą, taip pat būtina išnaudoti jau po penkių mėnesių prasidėsiantį Lietuvos pirmininkavimą ES Tarybai.

REKLAMA
REKLAMA

Inauguracinio susitikimo dalyvius E. Bajarūnas informavo ir apie Lietuvos Seime neseniai įsteigtą Tarpparlamentinių ryšių su Šiaurės šalimis grupę.

Baltijos šalių grupės Riksdage steigimo idėja pasiūlyta 2012 m. Švedijoje lankantis Lietuvos delegacijai. Ji toliau vystyta praėjusį rudenį Lietuvos ambasadoje surengus Baltijos valstybių ambasadorių Stokholme susitikimą su Riksdago nariais, kurio metu sutarta dėl įvairiapusės tokios grupės naudos vystant Švedijos santykius su Lietuva, Latvija ir Estija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų