REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Siekiant sėkmingai ir saugiai užbaigti Ignalinos atominės elektrinės (IAE) uždarymą Lietuvai reikia bent 500 mln. eurų, pažymėjo Lietuvos Vyriausybės vadovas susitikime su Europos Sąjungos (ES) institucijų vadovais.

REKLAMA
REKLAMA

Briuselyje viešintis Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius trečiadienį susitiko su Europos Vadovų Tarybos Pirmininku Hermanu Van Rompuy bei Europos Komisijos Pirmininku Jose Manuel Barroso.

REKLAMA

Susitikimuose su aukščiausiais Europos Sąjungos (ES) institucijų vadovais premjeras pristatė pirmininkavimo ES Tarybai prioritetus bei aptarė temas, susijusias su nauja ES finansine perspektyva.

Kalbėdamas apie energetiką premjeras informavo ES institucijų vadovus apie Ignalinos atominės elektrinės (IAE) uždarymo proceso problemas ir pažymėjo, jog Lietuvai būtini bent 500 mln. eurų, siekiant užtikrinti sėkmingą ir saugų IAE uždarymą.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuva sprendžia su IAE uždarymu susijusias problemas. Manome, jog uždarymo procesas stringa dėl abiejų sutarties pusių veiksmų. Ieškome išeities ir tikimės, jog sprendimus pavyks rasti iki kovo pabaigos“, – susitikimuose teigė Ministras Pirmininkas.

Diskutuojant dėl būsimos ES finansinės perspektyvos Lietuvos Vyriausybės vadovas priminė, jog Lietuva laikosi savo pozicijos dėl Sanglaudos fondo lėšų didinimo ir išmokų žemdirbiams suvienodinimo.

Trijų dienų vizitą Briuselyje premjeras baigs ketvirtadienį. Ketvirtadienį Ministras Pirmininkas susitiks su Europos Komisijos nariu Algirdu Šemeta, po to išvyks į Vilnių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų