REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kiekvieno verslo misija – spręsti vienokias ar kitokias žmonių problemas. Vieni verslininkai pasirūpina maisto tiekimu, kiti gamina elektros energiją, kuria automobilius bei stato būstus, tačiau nebūtina tapti verslo Napoleonu tam, kad susikurtum sau prasmingą ir sotų gyvenimą.

REKLAMA
REKLAMA

Mažų kasdienių problemų sprendimai gali būti tokie pat kūrybiški ir pelningi, kaip ir drabužių parduotuvių tinklo valdymas.

REKLAMA

„Business Insider“ siūlo susipažinti su „startup“ projektais, kurių vystytojai mėgina originaliai palengvinti kasdienį mūsų gyvenimą.

Iki paskutinio lašo

Bandymai iki paskutinio lašo išspausti dantų pastą iš tūbelės ar visiškai ištuštinti uogienės stiklainį yra pasmerkti nesėkmei. Dėl šio technologinio trūkumo didžiuliai kiekiai naudingų produktų atsiduria šiukšlių dėžėje.

Masačiusetso technologijų instituto studentai nutarė imtis problemos ir šiuo metu tobulina projektą „LiquiGlide“.

REKLAMA
REKLAMA

„LiquiGlide“ medžiaga padengtas paviršius atsilaiko prieš bet kokius lipnius skysčius. Iš stiklainio, kuris yra padengtas „LiquiGlide“ majonezas ar džemas ištekės iki paskutinio lašo.

Universalus kroviklis

Įrenginių kroviklių standartai keičiasi taip pat dažnai kaip ir sezoninių kolekcijų mados. Įsigiję naują įrenginį dažniausiai nebegalite jam pritaikyti senojo kroviklio, todėl drauge su nauju įrenginiu dažniausiai yra parduodamas ir naujas. Dėl šios priežasties išauga galutinė produkto kaina ir auga elektroninių atliekų kalnai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„uBeam“ kūrėjai nutarė pagaminti universalų bevielį įkrovėją, kuris vienu metu galėtų įkrauti kelis įtaisus. Šiuo metu „uBeam“ tebėra prototipo stadijoje, tačiau gamintojai planuoja, kad su juo dėl ultragarso bangų bus galima įkrauti skirtingų gamintojų prietaisus.

Spyna be raktų

Kišenėse nuolatos trūksta vietos, bijote pamesti raktus nuo savo buto, o gal baiminatės senamadiškų ilgapirščių su visrakčiu? Šias baimes bando išspręsti „Lockitron“ kūrėjai, kurie siūlo atsisakyti raktų ir vietoje jų ant durų spynos įtaisyti specialų prietaisą, valdomą mobiliojo telefono programėle.

REKLAMA

Nuo šiol atrakinti ir užrakinti duris galėsite naudodamiesi savo išmaniuoju telefonu.

Panašų sprendimą savo verslui sukūrė ir „GetAraund“. „GetAraund“ siūlo išnaudoti automobilį maksimaliai ir stengtis išnuomoti jį aplinkiniams tuo metu, kai pats juo nesinaudojate. Visa bėda, kad „GetAraund“ klientai ne visada turi laiko perduoti savo automobilio raktelius asmeniui, panorusiam trumpam išsinuomoti jų automobilį.

„GetAraund“ taip pat ėmėsi mobiliosios programėlės, kuri leistų atrakinti ir užvesti automobilį naudojantis mobiliuoju telefonu. Tokiu būdu automobilio savininkas gali perduoti nuomininkui galimybę vairuoti net ir nesusitikęs su juo akis į akį.

REKLAMA

Kiaušinio trynio galvosūkis

„Quirky“ ateina į pagalbą toms namų šeimininkėms(-ams), kurioms(-iems) dažnai tenka vargti atskiriant kiaušinio trynį nuo baltymo. „Quirky“ nutarė pagaminti naują virtuvės įrankį „Pluck“. Pastarasis švariai ir greitai išsiurbia kiaušinio trynį iš baltymo apvalkalo. „Pluck“ galima įsigyti už 13 JAV dolerių.

Išmanus ilgintuvas

Kam neteko susidurti su elektros ilgintuvu, kuriame dar galima rasti laisvą rozetę, tačiau kelią jos link pastoja laidų ir kištukų raizgalynė. „Quirky“ išradėjai ėmėsi šios problemos ir sukūrė lankstų ilgintuvą „Pivot Power“. „Pivot Power“ rozetė gali pasisukti bet kuriuo kampu, todėl esami kištukai nebeužstos kelio išsvajoto tikslo link.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šis prietaisas taip pat jau pasirodė prekyboje ir kainuoja 30 JAV dolerių.

Išganymas muzikantams

Iš natų grojantiems muzikantams šiek tiek nepatogu atversti kitą partitūros puslapį, todėl „Chromatik“ siūlo sprendimą – skaityti natas „iPad“ kompiuteryje.

Tokiu būdu grojantis muzikantas kitą puslapį galės atversti lengvu vieno piršto judesiu. Ši programėlė yra nemokama.

Žadintuvo dilema

Ką daryti, jeigu jūsų antroji pusė keliasi anksčiau už jus, tačiau jo / jos žadintuvas pažadina ir jus. Keletas bendrovių bando sukurti patogų dėvimą žadintuvą, kuris pažadintų tik vieną asmenį ir nedrumstų aplinkinių ramybės.

REKLAMA

„LARK“ ir „Fitbit“ sukurtos apyrankės pažadina miegalių vietoje garso pasitelkdamos vibraciją.

Asmenybės susidvejinimas

Kartais norėtųsi vienu metu būti dviejose vietose ir turėti keturias akis. „Double Robotics“ kuria „iPad“ kompiuteriu valdomą robotą, kurio ekrane yra atvaizduojamas savininko veidas, o kamera perduoda vartotojui į kompiuterį ar telefoną roboto matomą vaizdą. Toks antrininkas gali vietoje jūsų dalyvauti susitikime, apžiūrėti, kas vyksta kitoje patalpoje, ar bendrauti su jūsų pavaldiniais. Žinoma, komunikaciją per šį pagalbininką turėsite atlikti pats.

REKLAMA

Kol antrininkas keliaus iš vienos vietos į kitą, jo savininkas galės užsiimti savais reikalais ir negaišti laiko judėjimui tarp patalpų. Nors ši idėja nėra itin nauja, tačiau pamažu jos įgyvendinimas įgauna pagreitį.

Dingo bagažas, ne bėda

Pasakojimai apie oro uoste prapuolusį bagažą jau tapo legendomis. Mažytis sekimo prietaisas „TrakDot“ gali būti paslėptas vienoje iš lagamino kišenėlių ir siųsti signalą apie savo buvimo vietą į jūsų telefoną iš beveik bet kurios pasaulio vietos.

„TrakDot“ galima paslėpti ir savo automobilyje. Įvykus vagystei, galėsite greičiau nei policija nustatyti automobilio buvimo vietą. Įrenginys prekyboje pasirodys pavasarį.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų