REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar įmanoma draugystė tarp vyro ir moters?

Klausimas apie vyro ir moters draugystę yra labai prieštaringas ir dažniausiai sukelia nepaliaujamas diskusijas. Vieni teigia, jog tokia draugystė yra įmanoma ir realiai egzistuojanti, o kiti sako, jog tai neįmanoma.

REKLAMA
REKLAMA

Jei vaikinas ar mergina pasiryžę jausmus aukoti dėl draugystės ir mano, kad draugystė stipresnė už meilę, tai tokia draugystė truks amžinai. O ką, jeigu nepaisant didelio noro išsaugoti draugystę, staiga pajunti simpatiją savo draugui? Pabandykime apžvelgti abi medalio puses ir, galbūt, tie pamąstymai mus priartins prie tiesos.

REKLAMA

Žinoma, kai kalbama apie draugystę, visų pirma, reikia vertinti vidinį žmogaus pasaulį, jo charakterį bei žmogiškąsias savybes.

 

Vyras-draugas. Koks jis?

 

Vyras draugas. Tai tas, kuris mato tave gražią, linksmą ir apsiašarojusią. Mes nesistengiame jiems patikti savo apranga, makiažu arba elgesiu. Draugui visada esame gražios, protingos bei geros. Čia lytinis potraukis neegzistuoja, tačiau egzistuoja abipusė pagarba bei draugiškumas. Toks vyras-draugas gali patarti ką padovanoti mylimąjam ar kokią staigmeną jam suorganizuoti.

REKLAMA
REKLAMA

Tikra draugystė būna tik tada, kai gali pasitikėti ir tokiuose santykiuose neatsiranda seksualinio potraukio, o tai būna tik tarp tos pačios lyties atstovų. Tačiau būna, kad su priešingos lyties asmenimis bendravimas būna patikimesnis būtent tada, kai reikalingas patarimas arba palaikymas — tokiu atveju priešingos lyties asmuo gali patarti kur kas geriau. Tarp vyro ir moters draugystė (draugiški santykiai) ne tik galima, tačiau ir dažnai pasitaikanti. Tokios draugystės atsiradimas specifinis.

 

Dažniausiai ji turi dvejopą prasmę: vyras gali kreiptis į moterį, remdamasis vaikystėje patirta motinos meile ir skirtu dėmesiu ir nesuradus savo vienintelės. Vyriška draugija jam atrodo nepatikima ir dažnai jis neturi kam papasakoti to, kas jį jaudina. Kreipimasis į psichologą mūsų šalyje gana retas, todėl vyrai dažniausiai kreipiasi pagalbos į moterį. Ji tokiam vyrui taps tikru draugu ir atrama. Susidraugavęs su moterimi, vyras pasineria į tarpusavio santykius, kuomet su juo kalbama kaip su "žmogumi", norima prasiskverbti į jo vidinį pasaulį, bet ne tam, kad ten įvesti savą tvarką, tačiau tam, kad vyrą suprasti bei jam padėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

Kam moteriai vyras?

 

Moteriai vyras reikalingas visada ir ne tik kaip draugas. Vyras-draugas dažnai reikalingas kiekvienai mergaitei vyresnio brolio vaidmenyje. Moterys brangina vyrus-draugus todėl, kad jie reiškia vyrišką požiūrį į daiktus. Svarbiausia yra tai, ko tikisi ir ką gauna vyrai ir moterys iš draugystės su priešinga lytimi — tai žvilgsnis "iš kitos medalio pusės". Nemažai moterų prisipažįsta, kad tikisi patarimų, liečiančių jų gyvenimą su sutuoktiniais arba partneriais.

Vertėtų atsiminti, jog kiekviena draugystė prasideda nuo vienas kito supratimo, kur didelį vaidmenį vaidina ne tik interesų artumas, tarpusavio supratimas, tačiau ir vidinis ryšys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų