REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Darbas namuose: ar verta?

Paskutiniu metu dirbti – prabanga. Besiteisindami krize, firmų vadovai vieną po kito išmeta darbuotojus į gatvę net nesusimąstydami, kad namuose auga maži vaikučiai, kad darbuotojai įsipareigoję bankams ar pan. Tačiau yra ir kita darbo rūšis – tai darbas namuose. Būtent šį darbo pobūdį pamėginsime pagvildenti.

REKLAMA
REKLAMA

DARBAS NAMUOSE: Privalumai

Darbas namuose turi labai daug privalumų, tai gali patvirtinti kiekvienas, kuris bent kiek yra to „ragavęs“. Pamėginsiu iš savo varpinės sudėlioti visas teigiamas darbo namuose savybes.

REKLAMA

Kai dirbi namuose, gali pamiršti ankstų nubudimą, sunkų išsiritimą iš lovos, greitą makiažą, „griežtą“ aprangą ir visus sunkumus, su kuriais žmonės susiduria tik išėję į gatvę. Juk kiekvieną rytą miestas būna užpildytas automobiliais ir viešuoju transportu. Vasarą gerai, tačiau ką daryti žiemą, kai iš pat ryto neužsiveda automobilis? Prašyti vyro pagalbos? O jei jis jau darbe? Bėgti pas kaimyną? Važiuoti taksi ir dar skambinti viršininkei bei pranešti jog vėluosi? Matote, dar tik rytas, o kiek nervų ląstelių žuvo. Nepamirškime ir to, jog jos neatsinaujina... O ką jau kalbėti apie tai, jog nuvažiavus į darbą, privalėsi sėdėti savo kabinete, laukti viršininko, galbūt komercijos direktoriaus (viskas priklauso nuo darbo specifikos) ir būtinai šypsotis, kad neatrodytumei „niurzga“. Vargu ar galėsi ir telefonu kalbėtis su šeimyniškiais kiek panorėjusi.

REKLAMA
REKLAMA

Nepamiršk, kad visuomet turėsi kontroliuoti savo laikyseną, veido mimikas ir pietauti galėsi eiti tik tam tikrą valandą, o gal tik ir pusvalandį galėsi skirti užkandžiams. Tuo tarpu darbas namuose suteikia daugiau teigiamų emocijų.

Lėtai išsivertusi iš lovos, nuėjusi į dušą ir pasidariusi didelį puodelį juodos kavos, įsijungsi kompiuterį ir peržvelgsi visas naujienas, susisieksi su reikalingais asmenimis, pasikalbėsite telefonu arba elektroniniu paštu pasidalysite naujienomis. Visa tai gali daryti ir su chalatu arba susidėvėjusiais (tačiau Tau pačiais mieliausiais) džinsiukais. Tavo geriausiam draugui - kompiuteriui mažai rūpi, kaip Tu atrodai. Didžiulis darbo namuose privalumas tuomet, kai namuose atsiranda vaikutis. Tau nereikės bėgti į ofisą, sėdėti ten aštuonias valandas ir vaiką palikti su močiute ar aukle. Tu pati savo namuose būdama, viena ranka „čiūčiuodama“ mažylį, kita ranka galėsi rašyti straipsnius, redaguoti tekstus, bendrauti su kampanijų vadovais ir priiminėti svarbiausius nutarimus. O jei ir porą kartų per mėnesiuką Tau reikės nuvykti į biurą – tai bus didžiulė atrakcija: ir save parodysi, ir kitus pamatysi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat darbas namuose suteikia galimybę kiekvieną dieną patiekti karštą vakarienę savo vyrui bei vaikams.

 

DARBAS NAMUOSE: Trūkumai

Tačiau ne viskas taip jau ir gražu. Nepamirškite, jog kiekviena moteris privalo save prižiūrėti. Pažįstu ne vieną damą (?), kuri pasidažo ir nueina į grožio saloną vien dėl to, kad darbe turi atrodyti gražiai. Ir aš čia nei kiek nepersūdau. Taip jau yra. Mano manymu, tokioms moterims turėtų būti uždrausta dirbti namie, mat čia joms niekas nelieps gražiai atrodyti ir jos dar labiau ims nebepaisyti savo išvaizdos ar aprangos detalių. O juk moteris visuomet turi būti moteriška. Taip pat dar vienas trūkumas, susijęs su darbu namuose yra „užsisėdėjimas“ ir rutina. Kiekvieną dieną neiškelti kojos iš namų, o dirbti tik žiūrint į kompiuterio ekraną arba mobilųjį telefoną, ne vienam gali „įvaryti“ net depresiją. Todėl jei jau dirbate namuose, tai sugebėkite bent keletui valandų ištrūkti iki prekybos centro, vaiko ugdymo įstaigos, į draugės gimtadienį ar į kiną su vyru. Užsisėdėjusi namuose tapsite bumbekle ir visi aplinkiniai ims nenoriai bendrauti.

REKLAMA

Taip pat, jei jau esate mamytė, tai retas vaikutis supras, jog būdama namuose Jūs galite dirbti. Jei kalbatės telefonu, jis gali šalia rėkauti, mėtyti žaislus, garsiai šaukti „mama“ ir jam bus nė motais, kad mamytė dirba. O jei sėdite prie kompiuterio, vargu ar vaikas supras, jog Jūs ten ne žaidimus žaidžiate, o dirbate. Ir ne šiaip ką dirbate, tačiau priiminėjate svarbius sprendimus, tariatės dėl bendradarbiavimo ir panašių dalykų, susijusių su verslu ar kitokiu Jūsų darbu. Tokiu atveju padės tik aiškinamojo pobūdžio pokalbiai su atžalomis.

REKLAMA

Šiame straipsnyje daugiausiai dėmesio skiriama darbui namuose, kuris dirbamas prie kompiuterio ar kitokių ryšio priemonių. Kitą kartą aptarsime darbą namuose, susijusį su rankdarbiais, siuvimu, mezgimu bei kitokiais užsiėmimais, kurie neiškeliant kojos iš namų, neša pelną.

 

Aptarti bene visi trūkumai ir privalumai, susiję su darbu namuose. Belieka Jums nuspręsti, ar darbas namuose – Jūsų angelo Jums atsiųsta dovana ar tai pasmerkimas tapti nusivylusia namų šeimininke.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų