REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Jei manote, kad „Fiat Multipla“ yra labiausiai nevykęs automobilių dizainerių kūrinys, turbūt dar neatkreipėte dėmesio į didžiulį „SsangYong“ vienatūrį „Rodius“. Šių automobilių mūsų keliuose nėra daug, tačiau tauta ne vienuose bjauriausių į pirmąjį penketuką patenkančiam automobiliui netgi sukūrė su iš jo pavadinimo ir vieno slaviškos kilmės žodžio sulipdytą apibūdinimą.

REKLAMA
REKLAMA

Įdomu tai, kad „Rodius“ dizaino autorius yra vienos buvęs vienos iš geriausių automobilių dizaino mokyklų pasaulyje vadovas Kenas Greenley.

REKLAMA

Nepaisant publikos atsiliepimų „SsangYong“ pirmos kartos modelio gamybą tęsė devynerius metus, tačiau panašu, kad pagaliau korėjiečių kompanija ruošiasi jį paleisti į užtarnautą poilsį. Jau ruošiama vienatūrio pamaina, kurios dizainas (mes labai to tikimės) nebus vertinamas taip kontraversiškai, kaip jo pirmtako.

„Rodius“ įpėdinis, kuris atskirose rinkose bus vadinamas „Stavic“, o gimtojoje Pietų Korėjoje bus žinomas kaip „Korando Turismo“, visu savo metalo ir plastiko grožiu bus pristatytas kovo mėnesį Ženevos automobilių parodoje. Prekybos salonuose šis modelis turėtų pasirodyti vasarą.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip tikina patys „SsangYong“ atstovai, naujos kartos „Rodius“ sukurtas pagal dizaino filosofiją, kuriose svarbiausi punktai yra tvirtumas, kokybė ir funkcionalumas, įkūnys gamintojo drąsą priimti originalius sprendimus, taip pat suderins erdvaus kėbulo teikiamus privalumus su dinamiškumu ir šiuolaikinėmis technologijomis.

Korėjiečių gamintojas, kurį 2011 m. įsigijo Indijos gigantas „Mahindra & Mahindra“ naujajam „Rodius“ siūlys du variklius – 2,0 litrų dyzelinį ir 3,2 litro benzininį.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų