REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl gripo epidemijos nuo ketvirtadienio Alytuje neveiks nė viena mokykla.

„Šiandien iš 17 mokyklų, pamokos nevyko dvylikoje“, – radijui FM99 sakė Alytaus miesto savivaldybės švietimo skyriaus vedėjas Vytuolis Valūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Mokiniai į Alytaus mokyklas neis vieną savaitę, į mokyklos suolus sugrįš kitą trečiadienį bei ketvirtadienį. Beje, planuotos papildomos pradinukų atostogos, turėjusios prasidėti vasario 11 dieną, taip pat Alytuje perkeltos į šią savaitę.

REKLAMA

Gripo epidemijos metu, jei moksleivių sergamumas gripu ar ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis viršija 20 proc., mokyklų ar kitų ugdymo įstaigų vadovams rekomenduojama nutraukti ugdymo procesą.

Šalyje gripo epidemiją skelbia trečdalis savivaldybių. Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro duomenimis, gripo epidemijos paskelbtos Prienų, Rokiškio rajonuose, Kauno mieste ir rajone, Kėdainių, Raseinių, Kaišiadorių rajonuose, Kazlų Rūdoje, Alytaus mieste, Telšių, Jonavos, Lazdijų, Radviliškio rajonuose, Šiaulių mieste, Panevėžio mieste ir rajone, Joniškio, Marijampolės, Ukmergės rajonuose, Klaipėdos mieste ir Rietave.

Gripo epidemiją galima skelbti, kai sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijos ligomis siekia ne mažiau kaip 100 atvejų 10 tūkst. gyventojų per savaitę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų