REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Kuomet apie tai pagalvoji, Majamis turbūt geriausia vieta pristatyti labai greitą ir galingą atvirą superautomobilį. Na, dar puikiai tiktų ir tarkime, Jungtiniai Arabų Emyratai, tačiau šį kartą buvo rengiama išskirtinė demonstracija, kurioje superautomobiliai ne tik lėtai judėjo kolonoje, bet ir lėkė beveik maksimalių greičių.

REKLAMA
REKLAMA

Geriausia vieta efektingam superautomobilių pristatymui tapo tarptautinis Majamio oro uostas. Tiesa, organizatoriams teko gauti federalinės aviacijos administracijos leidimus, tačiau kuomet visi oficialūs reikalai buvo sutvarkyti penki „Aventador“ rodsteriai gavo galimybę pademonstruoti visą savo potencialą. Kaip skelbia „Lamborghini“ atstovai, pakilimo tako užteko tam, kad automobiliai pasiektų 338 km/h greitį, kuris viršija keleivinių reaktyvinių lėktuvų išvystomą 240-290 km/h greitį pakilimo metu.

REKLAMA

Anot kompanijos vadovo Stephano Winkelmanno, dirbti su Majamio-Deido aviacijos departamento ir Sauf Byčo komandomis rengiant įspūdingas automobilių demonstracijas buvo vienas malonumas. „Nesu matęs nieko panašaus jokiame „Lamborghini“ renginyje“, − po pristatymo komentavo jis.

Kaip jau rašėme, „Aventador“ rodsterio traukos šaltinis yra tas pats 6,5 litro darbo tūrio V12 tipo variklis, kurio maksimali galia siekia 700 AG, o didžiausias sukimo momentas – 690 Nm. Tai leidžia šiam atviram superautomobiliui nuo 0 iki 100 km/h įsibėgėti greičiau nei per tris sekundes. Maksimalus rodsterio greitis siekia 350 km/h.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų