REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Mokslininkai įrodė, kad valgydami daržoves jūs tapsite greitesni, vikresni, seksualesni ir net galėsite įveikti savo priešus, rašo buzzfeed.com

 Mokslininkai įrodė, kad valgydami daržoves jūs tapsite greitesni, vikresni, seksualesni ir net galėsite įveikti savo priešus, rašo buzzfeed.com

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1. Tapsite laimingesni

Tyrimas buvo pradetas 2013 m. sausio 24 dieną. Tyrime iš viso dalyvavo 281 vidutinio amžiaus vyrai ir moterys, kurie 21 dieną pildė mitybos ir nuotaikos dienoraštį. Tomis dienomis, kai tyrime dalyvavę žmonės valgė daug vaisių ir daržovių, pažymėjo, kad jie jautėsi ramesni, laimingesni ir turėjo daugiau energijos. Jiems prireikė suvalgyti apie 7-8 porcijas (apie pusę puodelio) kiekvieną dieną, kad gautų visus reikalingus vitaminus ir maistingas medžiagas. Todėl patariame: pradėkite valgyti špinatus dabar pat.

REKLAMA

2. Skatina vaisingumą

Apibendrinant 2006 metais atlikto tyrimo rezultatus, buvo nustatyta, jog kuo mažiau daržovių suvartoja vyras, tuo jo sperma tampa nevaisingesnė. Vaisingumą ypač gali pagerinti žalios ir lapinės daržovės – tai špinatai, lapiniai kopūstai, žalumynai, avokadai. Juose yra folio rūgšties,kuri padeda raudonųjų kūnelių ir genetinės medžiagos gamybai. Folio rūgštis taip pat skatina vystymąsi, sveiką nervų sistemą ir apsaugo nuo nervų stokos vaisiuje, ir labai svarbu sveikos spermos gamybai.

REKLAMA
REKLAMA

3. Tapsite dar patrauklesni

Praėjusių metų tyrimas parodė, kad net šiek tiek didesnis vaisių ir daržovių vartojimas per šešių savaičių laikotarpį, žmonės tampa labiau patrauklūs aplinkiniams. Geltonos ir oranžinės spalvos vaisiai bei daržovės teigiamai veikia odą, suteikia jai gražią spalvą ir gaivumo, todėl įtraukite į savo mitybą citrusinių vaisių, morkų ir melionų. Mokslininkai pažymi, kad tyrime dalyvavo tik baltaodžiai žmonės, todėl reikia atlikti tolimesnius tyrimus, siekiant nustatyti, ar vaisiai ir daržovės turi tokį patį poveikį ir kitų tonų odai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

4. Gyvensite ilgiau

Nors jūs ir negyvensite amžinai, bet keli atlikti tyrimai parodė, jog valgant daug daržovių ir vaisių, jūs galite nutolinti savo mirties laiką. Tyrimo metu, kuris buvo baigtas 2010 metais, nustatyta, kad žmonės, kurių kraujyje yra antioksidanto, kuris gaunamas vartojant daržoves, turėjo 39 proc. mažesnę riziką mirti greičiau, nei tie, kurių kraujyje antioksidanto kiekis yra mažesnis. Ir dar vienas tyrimas parodė, kad aštuntajame dešimtmetyje gyvenusios moterys, kurios valgė daug vaisių ir daržovių (ir žinoma, reguliariai mankštinosi) gyveno aštuoniais metais ilgiau nei turėjo statistiškai.

REKLAMA

5. Jūsų smegenys bus apsaugotos

Pagal 2012 metais atliktų tyrimų išvadas buvo nustatyta, jog didesnis suvalgytų daržovių kiekis yra susijęs su mažesne demencija ir mažesne rizika, kuri gali sulėtinti smegenų funkcijos mažėjimą, kuris atsiranda su amžiumi. Deja, buvo nustatyta, kad vaisiai tokio pat poveikio neturi.

6. Tapsite nenugalimais varžovais

Praėjusiais metais atlikto tyrimo metu paaiškėjo, jog nitratai, esantys špinatuose ir kitose daržovėse, kuriose taip pat gausu įvairių cheminių medžiagų suteikia daugiau jėgų. Eksperimentui naudotos pelės, suvalgiusios tam tikrą kiekį šių daržovių, tapo stipresnės. Kad gautų tokį pat efektą, žmonės turėtų kasdien suvalgyti 200-250 g špinatų per dieną. Anot mokslininkų, tai lengviausias būdas tapti stiprensiais.

REKLAMA

7. Tapsite greitesni

Praėjusiais metais mokslininkai nustatė, kad bėgikai, kurie valgė keptus runkelius bėgo greičiau nei konkurentai, kurie valgė tokį pat kiekį kalorijų turinčias spanguoles. Jau senai įrodyta, kad daržovės turi daug naudingų vitaminų ir reikalingų žmogaus organizmui medžiagų. Tačiau naujausi tyrimai atranda vis daugiau daržovių ir vaisių savybių.

8. Galėsite matyti kaip rentgenai

Na gerai, tai skamba truputi perdėtai. Tačiau 2010 m. atliktas tyrimas parodė, kad moterys, kurios valgė daug spalvingų daržovių buvo daug sveikesnės, nei tos, kurios laikėsi mėsos dietų. Vaisiai ir daržovės suteikia visų reikalingų vitaminų ir maistinių medžiagų žmogaus organizmui. Tad jei norite pagerinti savo regėjimą – valgykite daug morkų. Taip pat šios daržovės pagerins ir jūsų naktinį matymą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų