REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po žiemos mokinių atostogų į treniruotes sugrįžta vaikai ir nori tu ar ne, vienas iš jų pastabus: “Treneris sumeškėjo”. Žodžiai, verčiantys susimąstyti, nors daugelis meškinų persiverstų ant kito šono ir miegotų iki pavasario. Kada gi paskutinį kartą bėgiojau?

REKLAMA
REKLAMA

Rugsėjį, ne, dar spalio pradžioje ir viskas. Namuose veidrodžiai ne iš juoko kambario, todėl tenka patikėti tuo, ką juose matau. Gali dar užjausti svarstyklės, greitai jas susirandu. Jos mane šiek tiek nudžiugina, nes galvojau, kad mano „netto“ – 2 centneriai, tačiau svarstyklės rodė 96,5 kg.

REKLAMA

Nieko baisaus, tai mano kritinė riba, kada laikas mesti svorį iki 90 kg. Iki meškino, kuris sveria 700 kg daug trūksta, tai reiškia, kad aš meškiukas, gal net tas Maskvos olimpinių žaidynių talismanas (reiks pasidomėti, kiek anas svėrė).

Sausio 13-oji – svarbi ir reikšminga Lietuvai diena. Staiga šauna mintis, kad turiu būtent šią dieną ką nors sugalvoti. Iki Trakų pusmaratonio (gegužės 12 d.) likę 4 mėnesiai. Bingo! Nuo rytojaus, t.y. sausio 14 d., apibėgu kiekvieną dieną bent vieną pusmaratonio trasos ratuką! Sau pasižadu, jei blogai jausiuosi, tai nors pėsčiomis.

REKLAMA
REKLAMA

Tada turiu būtinai įveikti ir pusmaratonį, be jokių aukštų planų, tik kad lengvai bėgtųsi. Toliau dar gražiau: turiu bėgti visuose po to vyksiančiuose Trakų pusmaratoniuose.

Pirmą dieną keliuosi 6.00 val., iki trasos 1 km, dar ratukas 5 km ir namo: iš viso 7 km ir taip visą savaitę, tik jau ne taip anksti. Šios savaitės įspūdžiai nekokie, skauda kelį, širdis plaka per dažnai. Antrą savaitę – jau žymiai geriau, todėl kartais prasuku ir 10–12 km.

Trylika dienų – be problemų, tik čia į šeimą įsisuka ligos. Jau trys dienos kaip neišeina net apeiti trasos ratuko, nes mano kūno temperatūra laikosi apie 38 laipsnius. Netrukus iki pusmaratonio liks 100 dienų, ta proga jau tikiuosi bent pasivaikščioti trasoje ir vėl greitu metu pagauti bėgimo ritmą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jeigu kažkam, perskaičiusiam šias nuotaikingas mintis, netapo aišku, kas gi yra tas ”Meškinas”, atskleisime.

Tai Atlantos olimpinių žaidynių dalyvis Dainius Virbickas. 41 metų sportininkas, dabar treniruojantis jaunąją bėgikų kartą Trakuose ir aktyviai prisidedantis prie ”General Financing Trakų pusmaratonio”, gali pasigirti įspūdingu rezultatu – 1995 metų spalį Prancūzijos Reimso mieste Dainius įveikė maratono distanciją per 2 val. 15 min. 28 sek. Tai 5-asis rezultatas visų laikų geriausių Lietuvos maratono bėgikų rezultatų lentelėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų