REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuva gali palaikyti vadinamąjį Magnickio aktą, teigia Seimo vicepirmininkas, Seimo Europos reikalų komiteto vicepirmininkas, Užsienio reikalų komiteto narys Petras Auštrevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį kalbėdamas „Žinių radijui“ politikas sakė, kad jeigu šis klausimas bus svarstomas, Lietuva jo neturėtų šalintis. Jeigu ES mastu būtų paliestas vizų klausimas, Lietuva jį taip pat turėtų įgyvendinti, kadangi priklauso Šengeno zonai.

REKLAMA

„Iš tikrųjų žmogaus teisės kartais pokrizinėje erdvėje netgi išnyksta pragmatinių interesų fone, ir reikia suprasti, kad tai kartais grįžta dar didesniu bumerangu. Ir užsimerkti į tai tikrai negalima, šalia gyvename ir patys turime nelengvą patirtį, bet, aš manau, kad jeigu iš tikrųjų Rusija ir toliau neigs tuos atvejus ir nebandys bendradarbiauti, pavyzdžiui, ir tų pinigų išieškojime ir sugrąžinime į Rusiją, aš neatmetu galimybės, kad vienu metu mes tikrai dalyvausime toje diskusijoje, kalbu apie Europos Sąjungos formatą. Nežinau, koks bus sprendimas, bet nereikia jo vengti“, – dėstė politikas, komentuodamas, ar Lietuva turėtų paremti Magnickio aktą.

Susidariusią situaciją jis pavadino beprecedenčiu atveju.

Lietuvos pareigūnus ir parlamentarus palaikyti vadinamąjį Magnickio aktą Europoje ragino vienas Rusijos opozicijos lyderių, judėjimo „Solidarumas“ vadovas liberalas Ilja Jašinas, susitikęs su aukštais mūsų šalies pareigūnais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų