REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Microsoft“ pranešė pristačiusi biuro programų rinkinį „Office 365 Home Premium“ namų vartotojams, kuris veikia debesijos paslaugos pagrindu.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak bendrovės atstovų, naujasis „Office“ sklandžiai veikia dirbant lietimui jautriais planšetiniais ar tradiciniais kompiuteriais, taip pat naudojantis išmaniaisiais telefonais. Dokumentai, kuriami su „Office 365 Home Premium“ yra saugomi debesyje, todėl juos skaityti ar redaguoti galima praktiškai visur su bet kokiu įrenginiu, kuriame yra interneto ryšys.

REKLAMA

Pristatydama „Office 365 Home Premium“ „Microsoft“ pranešė atsisakiusi tradicinio trejų metų „Office“ atnaujinimo ciklo. Naująjį „Office 365“ vartotojai įsigyja metinės prenumeratos pagrindu ir automatiškai gauna paskutinius „Office“ atnaujinimus ir programas, todėl visuomet dirba su naujausia biuro programų rinkinio versija, sakoma bendrovės pranešime.

„Prieš keletą metų pristatytas „Office 365“ yra sparčiausiai populiarėjantis verslo produktas „Microsoft“ istorijoje. Šiandien net penktadalis mūsų verslo klientų naudojasi biuro programomis debesyje, todėl manome, kad ir namų vartotojai teigiamai įvertins naujojo „Office“ privalumus, – sakė „Microsoft“ vykdantysis direktorius Steve'as Balmeris. – Šio produkto pristatymas yra svarbus etapas „Microsoft“ pereinant į įrenginių ir paslaugų verslą“.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešama, kad namų vartotojai užsisakę „Office 365 Home Premium“, gauna pilną biuro programų rinkinį, kuriame yra „Word“, „Excel“, „Powerpoint“, „OneNote“, „Outlook“, „Publisher“ ir „Acess“. Šiomis programomis vartotojai gali naudotis penkiuose „Windows“, „Windows Phone“ ar „Mac“ įrenginiuose bei gauti prieigą prie „Office“ bet kuriame kompiuteryje su interneto ryšiu.

Su metine „Office 365 Home Premium“ prenumerata vartotojai taip pat gauna 27 gigabaitus vietos „SkyDrive“ debesijos talpykloje, kurioje gali saugoti savo dokumentus, nuotraukas ir kitą informaciją. Į metinę „Office 365 Home Premium“ prenumeratą taip pat įskaičiuota viena nemokama „Skype“ pokalbių valanda per mėnesį, kurią galima išnaudoti skambinant į mobiliuosius ar stacionarius telefonus visame pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naujajame „Office“ buvo pristatyta „People Card“ funkcija, kuri vienoje kontaktų kortelėje surenka vartotojo informaciją iš įvairių šaltinių tokių kaip el. paštas, „Skype“ ar socialiniai tinklai. „Last Location“ funkcija įsimena dokumento uždarymo vietą ir leidžia pratęsti jo redagavimą ar skaitymą kitame įrenginyje nuo ten kur buvo pabaigtas darbas.

Pasak bendrovės atstovų, „Office 365 Home Premium“ vartotojai gali pasinaudoti „PDF Reflow“ ir „FlashFill“ funkcijomis. Pirmoji į „Word“ dokumentus leidžia perkelti informaciją iš PDF failų, o antroji moko „Excel“ programą duomenų įvedimo algoritmų ir pasiūlo vartotojui variantus, kaip greitai užpildyti pasikartojančius duomenis.

REKLAMA

Naujojo „Office“ dokumentų skaitymui „Microsoft“ pranešė pristačiusi „Read Mode“ funkciją, kuri optimizuoja dokumentus ir pritaiko juos peržiūrai planšetinio kompiuterio ekrane. Vartotojai, kurie dažnai rengia pristatymus, turėtų teigiamai įvertinti „Presenter View“ funkciją, sakoma pranešime. Dėl jos vartotojas pristatymo metu kompiuterio ekrane mato savo užrašus, gali grįžti į tam tikrą skaidrę ir kontroliuoti, kurias skaidres mato auditorija.

Drauge su „Office“ debesyje namų vartotojams „Microsoft“ pristatė aukštojo mokslo įstaigoms skirtą naujojo „Office“ versiją – „Office 365 University“ bei tradicinio „Office“ atnaujinimus – „Office Home and Student 2013“, „Office Home and Business 2013“ bei „Office Professional 2013“. „Office 365 University“ licencijoje studentai ar aukštojo mokslo įstaigos darbuotojai gauna 27 gigabaitus vietos „SkyDrive“ talpykoje, vieną valandą „Skype“ pokalbių per mėnesį, automatinius atnaujinimus bei galimybę naudotis visomis „Office“ programomis dviejuose įrenginiuose.

Skelbiama, kad „Office 365 Home Premium“ metinės prenumeratos kaina – apie 215 litų (62 eurai). Nuo sausio 29 d. „Office 365 Home Premium“ Lietuvoje bus galima įsigyti anglų kalba, o versija lietuvių kalba prekyboje pasirodys nuo vasario 27 dienos, sakoma „Microsoft“ pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų